Privatlån - Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet

Alltid lägre ränta och utan uppläggningsavgift | Bara på marginalen.se

25 000 SEK 500 000 SEK
2 år 12 år
0 kr
3,5 % 18,95 %

Den här räknesnurran ger en ungefärlig månadskostnad för ett tänkt lån. Din exakta månadskostnad och ränta kan du få reda på genom att ansöka om ett lån hos oss. Den baseras då på de uppgifter du lämnat och en kreditupplysning från UC.

Vid ett kreditbelopp om 100 000 kr med rörlig årsränta om 6,29 %, 5 års löptid (återbetalningstid), uppläggningsavgift på 0 kr och en aviavgift om 10 kr (vid betalning med autogiro) uppgår den effektiva räntan till 6,70 %. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 1957 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 117 942 kr. Exemplet som är beräknat 2021-06-28, förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under hela kreditperioden. Avrundning tillämpas till närmaste högre krona. Räntan är rörlig och kan variera från 3,5 % till 18,95 %, vilket innebär att effektiva räntan kan variera från 3,62 % till 21,63 %. Den effektiva räntan är beräknad i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer. 

Exempelränta: 6,29 % Justera räntan

Privatlån - Finansiera dina drömmar

Funderar du på att renovera badrummet, köpa ny bil eller behöver du byta ut kylskåpet som slutat fungera? Finansiera dina drömmar med Marginalens privatlån - Vi erbjuder ett privatlån med en ränta som är anpassad efter din återbetalningsförmåga. Du behöver ingen säkerhet för lånet och väljer själv återbetalningstakt mellan 2 och 12 år. Ansök enkelt och signera med BankID idag - du får svar på din låneansökan direkt.

Så fungerar Privatlånet

Marginalens privatlån är ett så kallat blancolån, det vill säga ett lån utan säkerhet. Du behöver alltså inte ha en säkerhet i form av bostad för att ansöka om lånet, så som exempelvis vid ett bolån, där bostaden utgör säkerheten. Du bestämmer helt enkelt själv vad du vill använda lånet till, det är alltså inte låst till ett specifikt ändamål, men du behöver informera oss vad du vill låna till vid ansökningstillfället.

Låna för att renovera huset eller lägenheten, till en ny bil eller båt, eller varför inte betala av mindre lån och krediter och på så sätt få en lägre ränta och få ner din månadskostnad. Hos oss kan du låna från 25 000 upp till 500 000 kronor och betala tillbaka i en takt som passar dig. I samband med att du ansöker om vårt privatlån kan du också välja återbetalningstid, från två till tolv år. Räntan sätts individuellt. Du får besked om räntan och lånevillkoren för ditt privatlån så fort vi gått igenom och bedömt din ansökan. Ansök här via den gröna knappen och signera med BankID.

Självklart kan du när som helst göra extraamorteringar för att betala av lånet snabbare. På så sätt minskar ditt lån och därmed din räntekostnad. Det är också möjligt att när som helst lösa ditt privatlån genom att betala tillbaka hela skulden.

Hur stor blir min månadskostnad för Privatlånet?

Hur stor månadskostnaden blir för ditt privatlån beror på tre faktorer.

 1. Ditt lånebelopp.
 2. Din ränta.
 3. Din återbetalningstid.

Ta hjälp av vår lånekalkyl för att se vad ditt privatlån kostar. Tänk på att räntan sätts individuellt utifrån en kreditbedömning. Räntan ligger mellan 3.50% -18.95 %.

Så bestäms räntan på ditt privatlån

Vi tillämpar individuell räntesättning på våra privatlån. 

Räntan på vårt privatlån ligger på 3,5 % - 18,95 % och bestäms efter att en kreditprövning gjorts. Du får reda på den exakta räntan så fort du skickat in din ansökan.

Räntekostnaden för lån i Sverige är avdragsgill. För räntekostnader upp till 100 000 kr kan du få tillbaka upp till 30 %. Det betyder att du får tillbaka en del av pengarna du betalat in till oss när du deklarerar.

Därför rekommenderar våra kunder oss

"Det var den enkla, smidiga och snabba kontakten via hemsidan som gjorde att jag valde Marginalen för lån."

"Enkelt och snabbt att bli kund. Mycket trevligt bemötande vid personlig kontakt."

"Alltid enkelt att komma i kontakt med er och få hjälp att lösa frågor man har."

Hur ansöker jag om Privatlånet?

Enklast ansöker du om Privatlånet genom att fylla i en låneansökan direkt på vår hemsida. Så fort du fyllt i formuläret får du ett svar från oss. Du signerar sedan snabbt med BankID. 

Om du inte vill ansöka med BankID så kan du ansöka med manuell signering. Observera dock att du vanligtvis får svar snabbare när du ansöker med BankID. Du kan också få hjälp av en handläggare hos vår kundservice på telefonnummer 0771-717-710.

Ansök om Privatlånet med BankID

 1. Fyll i din ansökan.
 2. En kreditupplysning tas på dig och din ansökan genomgår en kreditprövning.
 3. Om din ansökan godkänns så får du ett mail med en länk till avtalet.
 4. Signera med ditt BankID. Klart!
 5. Vänta på utbetalning av lånet.

Grundkrav för att ansöka om Privatlånet

Alla som fyllt 20 år och är svenska medborgare kan ansöka om Privatlånet. Du ska ha en årsinkomst på minst 200 000 kronor och får inte ha några betalningsanmärkningar. Om du vet att du har betalningsanmärkningar och bor i villa/radhus eller bostadsrätt kan du istället ansöka om vårt Omstartslån.

Vem kan ansöka om Privatlånet?

För att ansöka om Privatlånet behöver du uppfylla följande krav:

 • Du måste vara minst 20 år.
 • Vara folkbokförd i Sverige.
 • Ha en fast årsinkomst på minst 200 000 kr.
 • Inte ha några betalningsanmärkningar.

Priser och villkor för Privatlånet

 
Aviavgift 29 kr (10 kr vid Autogiro)
Uppläggningsavgift 0 kr
Påminnelseavgift 60 kr
Förseningsavgift 175 kr
Dröjsmålsränta Gällande ränta plus 10 procentenheter
Lånebelopp 25 000 - 500 000 kr
Årsränta 3,50 % - 18,95 %
Rörlig ränta Ja
Effektiv ränta 3,62 % - 21,63 %
Återbetalningstid 2-12 år
Administrativ avgift Nej
Postalt utskick av årsbesked 100 kr (Notera att du som kund kan se dessa kostnadsfritt på Internet- & mobilbanken)

Hur snabbt betalas privatlånet ut?

Vi har utbetalningar till alla banker varje bankdag. Hur snabbt pengarna kommer in på ditt konto varierar, men i snitt tar det tre bankdagar.   

 • Utbetalningar varje bankdag.

Privatlån med individuell ränta

Så fort du skickat in din låneansökan får du veta vilken ränta du får. Räntan sätts alltid individuellt och varierar från 3,50 % upp till 18,95 %. 

 • Individuell ränta

Snabbfakta om privatlånet

 • Låna från 25 000 kr och upp till 500 000 kr.
 • Återbetalningstid från 2 till 12 år.
 • Individuell ränta från 3,5 %.

Privatlån upp till 500 000 kr – Signera enkelt med BankID

Hos marginalen Bank kan du låna upp till 500 000 kr utan säkerhet. Räntan sätts individuellt efter dina ekonomiska förutsättningar. 

Privatlån med Låneskydd

Livet är oförutsägbart och alla kan vi råka ut för motgångar i livet. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga och nu slipper du oroa dig för att din ekonomi ska försämras om olyckan är framme. Som kund hos Marginalen kan du alltid ansöka om låneskydd när du lånar pengar.

Låneskydd är en försäkring som kan hjälpa dig att klara av lånets månadskostnad om du blir sjuk eller arbetslös. I försäkringen ingår också ersättning vid sjukhusvistelse kopplat till sjukdom eller olycksfall. Dessutom innehåller försäkringen ett livskydd som kan täcka resterande lån om du avlider. Alla våra privatlånekunder kan ansöka om ett låneskydd. När du lånar pengar blir du automatiskt erbjuden låneskyddet och kan enkelt tacka ja eller nej. Du tecknar Låneskydd enkelt genom att klicka här.

Om du blir sjuk eller arbetslös kan du ansöka om ersättning från Låneskyddsförsäkringen genom att kontakta vår samarbetspartner BNP Paribas Cardif på telefonnummer 020-52 52 56, så hjälper de dig med en skadeanmälan.

Utöka, extraamortera eller lösa Privatlånet

Om du redan har ett befintligt Privatlån hos oss kan du när som helst ansöka om att utöka ditt lån i vår internetbank eller genom att ladda hem vår mobilbank. Du kan också ringa in till kundservice så hjälper de dig. Tänk på att vi lånar ut maximalt 500 000 kr.

Om du vid något tillfälle önskar att göra en extra amortering på ditt privatlån så går det bra. Du kan när som helst under din låneperiod välja att extraamortera på ditt privatlån och det gör du genom att göra en inbetalning till det bankgironummer med det OCR-nummer som finns på din faktura.

Vill du lösa ditt privatlån tidigare går det bra att ring vår kundservice så får du rätt lösenbelopp för ditt lån.

Kan jag höja beloppet för mitt privatlån?

Ja, det är möjligt att höja beloppet på ett befintligt privatlån. Vid ansökan om utökning av ditt privatlån kommer vi att göra en ny kreditprövning för att ta reda på din aktuella återbetalningsförmåga. Tänk på att din ränta kan komma att ändras om din ekonomiska situation förändrats eller om något annat som påverkar din kreditvärdighet inträffat.

Vad är privatlån?

Ett privatlån är kort och gott ett lån utan säkerhet. Privatlån kallas också blancolån som är ett annat begrepp för samma sak. Vissa långivare kallar alla sina lån som är anpassade för privatpersoner privatlån, även om det rör sig om ett lån med säkerhet. Men det vanligaste är att privatlån inte är bundet till en särskild vara, produkt eller fast egendom som ett bolån eller billån är. 

Vanliga användningsområden för privatlån är privat konsumtion, köp av möbler, semester, eller för att lösa och samla lån och krediter och på så sätt få en lägre månadskostnad. Det går också bra att använda ett privatlån för att finansiera större inköp som renovering av hemmet, köp av bil eller båt. Många använder också privatlån som ett alternativ till traditionella studielån eller för att samla mindre krediter som snabblån.

Samla dina mindre lån och krediter
Har du flera mindre privatlån hos olika långivare? Samla lånen hos oss och få bättre villkor. Om du väljer att teckna privatlån hos oss på Marginalen Bank kan vi lösa dina tidigare lån. På så sätt kan du få ner din månadskostnad och slipper hålla reda på fakturor från flera långivare. Läs mer om att samla lån.

 • Du kan minska din månadskostnad genom att samla dyra lån & krediter.

Hur fungerar kreditupplysningen för privatlån?

När du ansöker om ett privatlån hos oss genomför vi en kreditupplysning. Våra kreditupplysningar utförs av UC. Med hjälp av uppgifter från UC tillsammans med de uppgifter du anger i ansökningsformuläret kan vi bilda oss en uppfattning om du är kreditvärdig eller inte. Det finns även andra företag som genomför kreditupplysningar. De största kreditupplysningsföretagen i Sverige vid sidan av UC är Creditsafe och Bisnode.

Vid kreditprövningen tittar vi på din sammanlagda återbetalningsförmåga - främst dina inkomster, övriga skulder, levnadsomkostnader (kostnad för boende och andra fasta utgifter) och annat som påverkar din förmåga att betala tillbaka lånet. Det gör vi för att ta reda på din återbetalningsförmåga och för att kunna anpassa lånevillkoren efter just dina personliga förutsättningar. Kreditupplysning är ett krav enligt god kreditgivningssed och Konsumentkreditlagen.

Du får ett preliminärt besked direkt. Blir din ansökan godkänd betalas privatlånet vanligtvis ut inom två till fem bankdagar.

Värt att tänka på innan du ansöker om ett privatlån

Vad ska Privatlånet användas till?

Behöver du verkligen låna pengar och är det en rimlig finansieringslösning för det du vill göra eller köpa? Tänk igenom saken noga innan du ansöker om ett privatlån. Ibland kan det vara klokt att spara pengar i stället för att låna, till exempel om det rör sig om nöjeskonsumtion som köp av resor eller liknande. Läs mer om våra olika sparkonton; Fasträntekontot och Sparkontot. Låna aldrig för att finansiera saker som spel på casino eller poker.

 
Hur mycket behöver jag låna?

Tänk på att lånet ska betalas tillbaka. Med ett större lån blir också kostnaden högre. Låna inte mer än du egentligen behöver. Vi rekommenderar att du räknar på dina fasta utgifter och inkomster för att se hur mycket du klarar av att betala tillbaka per månad. Tänk på att alla kan drabbas av plötsliga utgifter.

Kan jag betala tillbaka Privatlånet?

Tänk på att Privatlånet ska betalas tillbaka och att du också ska ha råd med räntan och amorteringar. Om du har en osäker anställning eller vet att dina omkostnader kommer att öka i framtiden bör du ta med det i beräkningen. Vi erbjuder låneskydd som täcker dina kostnader ifall du skulle bli sjuk eller arbetslös.

Hur mycket klarar jag av att betala i månaden? 

Privatlånet betalas tillbaka månadsvis. Hur stor din månadskostnad blir beror på lånets storlek, din ränta (som bestäms efter kreditprövningen) och återbetalningstiden du väljer. Det finns för- och nackdelar med både en kort och en längre återbetalningstid. Väljer du en längre amorteringsperiod blir månadskostnaden för ditt lån lägre men du kommer sammanlagt att betala något mer för samma lån.

Med en kortare återbetalningstid blir din månadskostnad högre men eftersom du betalar av lånet snabbare kan den totala kostnaden för ditt privatlån bli lägre. Använd gärna räknesnurran på den här sidan för att välja en lånesumma och en återbetalningstid som passar dig. Kontakta gärna oss om du har frågor om återbetalningstakt och kostnader för lånet så hjälper vi dig att välja ett lån som passar just dina förutsättningar.

Frågor & svar om Privatlånet

Jag har fått ett privatlån hos er, när får jag pengarna?

När vi fått skuldebrevet tar det mellan 2-5 bankdagar innan vi betalar ut pengarna. Har du en medlåntagare behöver han eller hon hämta ut ett rekommenderat brev innan vi betalar ut pengarna.

Hur läser jag min faktura?

Om du har svårigheter att förstå din faktura så kan du titta igenom vår fakturaguide där vi förklarar de olika delarna i en faktura.

Jag vill utöka mitt privatlån, hur kan jag ansöka om mer?

Du kan ansöka om att utöka ditt lån i vår internetbank eller genom att ladda hem vår mobilbank

Du kan också få hjälp av en handläggare i vår kundservice på telefonnummer 0771-717-710.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden, tips för vardagsekonomin och eventinbjudningar direkt i inkorgen.