Omstartslånet | För en omstart i livet

Ta första steget mot en tryggare tillvaro med en bank som ser mer till din framtid än din historik. Hos oss kan du med din bostad som säkerhet få hjälp med att lösa dyra skulder och lån eller på andra sätt starta om din ekonomi.

Ansök om Omstartslånet nuFå personlig service

Alla har rätt till en tryggare tillvaro

De som behöver mest hjälp är oftast de som har svårast att få det. Det vill vi råda bot på. Din anställningsform, betalningsanmärkning eller tillfälliga svårighet i privatekonomin ska inte vara ett hinder för dig som vill samla dyra lån, lösa skulder hos Kronofogden eller renovera din bostad. Vi på Marginalen Bank hjälper fler människor genom att se till individens framtida betalningsförmåga och gör alltid en individuell bedömning.

Omstartslånet blev familjen Perssons vändning

 

”Vårt hus blev räddat tack vare Marginalen Bank, som var helt fantastiska och hjälpte oss i en mycket svår situation.”

Eva Persson | Omstartslånekund

Så här enkelt gör du din ansökan

 1. Bestäm vad du vill låna till.
 2. Fyll i en ansökan om det belopp du tänkt låna samt om du äger en villa eller bostadsrätt och dess värde som säkerhet.
 3. När vi har fått in din ansökan kontaktar vi dig för en gemensam genomgång av din ansökan.
 4. Vi ger dig sedan ett lånelöfte om ansökan ser bra ut.
 5. Du kan i vissa fall behöva inkomma med kompletterande uppgifter som styrker din inkomst (ex. ditt senaste lönebesked).

Ansök om Omstartslånet nu

Mer om Omstartslånet

Vad är ett omstartslån?

Omstartslånet riktar sig främst till dig som har hamnat i en utmanande ekonomisk situation. Det kan exempelvis röra sig om en hög skuldbörda, en betalningsanmärkning eller skulder hos Kronofogden. Syftet med lånet är att hjälpa dig att få en omstart på din ekonomi. Vi på Marginalen Bank erbjuder dig möjligheten att få en tryggare ekonomi genom att lösa dina skulder och krediter, vilket innebär att din månadskostnad blir mindre.

Hör gärna av dig för mer information om vad som gäller för just dig.

Om du vill samla dina lån

Om du har olika smålån med en hög ränta och korta löptider har du förmodligen höga månadskostnader. Dessutom kan fler avgifter tillkomma, såsom dröjsmålsräntor, aviavgifter eller förseningsavgifter. Om du väljer att samla lånen på ett ställe har du möjlighet att få en lägre ränta eller längre löptid och på så sätt sänka din månadskostnad.

Kontakta oss idag så berättar vi mer om vad som gäller för just dig.

Låna med bostaden som säkerhet

För att få Omstartslånet krävs det att du redan har eller avser att köpa en bostad som kan användas som säkerhet för lånet. Fördelen med det är att räntan oftast blir lägre än för ett lån utan säkerhet. Att ansöka om Omstartslånet är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något förrän låneavtalet är undertecknat.

Vill du veta mer? Hör av dig till oss så berättar vi mer om vad som gäller för just dig.

Frågor och svar om Omstartslånet

Hur kan Omstartslånet hjälpa mig?

Omstartslånet är en chans till en ekonomisk omstart. Det passar bland annat dig som har dyra skulder eller krediter som du vill samla hos en enda långivare. Du behöver ha en bostad som säkerhet för att vi ska kunna hjälpa dig, t. ex. en villa eller en bostadsrätt.

Får jag låna om jag har skulder hos Kronofogden eller Inkasso?

Skulder är inget hinder. Om vi beviljar ditt lån hjälper vi dig att lösa dina skulder när vi betalar ut pengarna.

Får jag låna utan fast anställning?

Arbetslivet är fullt av moderna anställningsformer och har du en tidsbegränsad anställning kan det vara svårt att bli beviljad ett lån. Vi på Marginalen Bank tar hänsyn till just din unika situation. Vår kreditbedömning grundar sig på hela din ekonomiska situation och genom att låna med din bostad som säkerhet är en fast anställning inte avgörande för dig.

Får jag låna med betalningsanmärkning?

Ditt ekonomiska förflutna ska inte avgöra dina möjligheter att bli beviljad en omstart. För oss är det din framtida betalningsförmåga som räknas. Vi gör därför alltid en individuell bedömning av din ansökan och ser till hela din ekonomiska situation för att ge dig en möjlighet till en omstart.

Hur mycket kan jag låna?

Vårt beslut med avseende på din ansökan om lån grundar sig på en grundlig och omsorgsfull kreditprövning samt din nuvarande ekonomiska situation. För oss är helhetsbedömningen viktig med anledning av att vi kan hitta den bästa lösningen för just dig och för att du ska få en rättvis bedömning.

Priser och villkor

 
Bindningstid 3 månader - 3 år
Uppläggningsavgift 1 000 kr
Kredithanteringsavgift 3 500 kr
Aviavgift 45 kr, 15 kr vid Autogiro
Förseningsavgift 195 kr
Påminnelseavgift 60 kr
Dröjsmålsränta Gällande ränta plus 10 %
Ränta Fast, sätts individuellt från 2,95 % till 9,90 % med räntepåslag under bindningstiden
Postalt utskick av Årsbesked 100 kr (Notera att du som kund kan se dessa kostnadsfritt på Internet- & mobilbanken)

Krav om du vill låna till bostad

 • Du måste vara minst 20 år
 • Ha en årsinkomst på minst 200 000 kr
 • Är ni två som ansöker ska den gemensamma årsinkomsten vara minst 400 000 kr
 • Minst 15% av köpesumman i kontantinsats
 • Kostnaden för lagfart och pantbrev står du som köpare av en fastighet för
 • Fastigheten måste vara värderad och förmedlad av en registrerad fastighetsmäklare
 • Du måste lösa inkasso- eller Kronofogdeskulder innan du investerar i något annat

Kontakta oss

Vi gör vårt bästa för att kontakta dig inom en arbetsdag. Om du har önskemål om specifik tid och datum, vänligen uppge det i fältet. Vi ser fram emot att prata med dig!

Marginalen Bank är personuppgiftsansvarig och hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (EU 2016/679). Genom att ange dina kontaktuppgifter samtycker du till att Marginalen Bank behandlar dina uppgifter för att komma i kontakt med dig. Dina personuppgifter sparas högst i 30 dagar.

Läs mer om hur du tillvaratar dina rättigheter och hur Banken behandlar dina personuppgifter.

Effektiv ränta för Omstartslånet

I följande exempel har lånet en fast ränta under 3 års bindningstid med räntepåslag på 0,5% under bindningstiden. Ett standardlån på 1 300 000 kr med vår exempelränta på 5,40%, löptid på 50 år och månatlig amortering ger en effektiv ränta på 5,70%, inkl. uppläggningsavgift 1 000 kr, kredithanteringsavgift 3 500 kr och aviavgift 15 kr. Antal betalningar är 600 och genomsnittlig månadskostnad är 5 143 kr/mån. Exemplet uppdaterat juli 2021.