Låna pengar - Lån för alla behov

Låna pengar till villkor som passar dina behov. Marginalen Bank erbjuder flera förmånliga lån. Privatlånet passar dig som vill låna upp till 500 000 kr utan säkerhet. Omstartslånet ger dig som fått en betalningsanmärkning en ny chans att låna pengar till schyssta villkor.

Låna pengar till ditt drömprojekt

Låna pengar till bra ränta och villkor som passar dina förutsättningar. Vi erbjuder flera alternativ till dig som vill låna pengar. Hos oss kan du låna från 25 000 kronor och uppåt beroende på din ekonomi, med eller utan säkerhet.

Låna pengar till villkor som passar dig

Vår utgångspunkt är att alla människor är olika. För oss är det självklart att bra finansiella produkter ska vara anpassade efter människors behov. Ett lån är nämligen inte bara pengar, det är en möjlighet att förverkliga dina drömmar. Därför erbjuder vi på Marginalen Bank ett flertal olika lån med flexibla villkor. Lån som är utvecklade för att ge våra kunder vad de behöver, när de behöver det. Låna pengar till bilen, renoveringen, resan du drömt om eller finansiera din nya bostad. Du väljer själv - vi hjälper dig att finansiera ditt drömprojekt.

Våra lån - Dina drömmar

Privatlånet med Sveriges mest nöjda kunder

Med vårt privatlån lånar du från 25 000 kronor till 500 000 kronor och bestämmer själv vad du vill använda pengarna till. Ingen säkerhet behövs och räntan sätts individuellt. Du får besked om dina lånevillkor direkt efter att du skickat in din ansökan.

Låna med betalningsanmärkningar

Vårt Omstartslån ger dig som fått en betalningsanmärkning en ny chans att låna pengar till en ränta du har råd med. Du kan låna så mycket som din ekonomi tillåter med din bostad som säkerhet. Du kan också använda omstartslånet för att samla lån och krediter och andra avbetalningar med allt samlat på en och samma faktura. Bättre koll på din privatekonomi och mer pengar över i plånboken helt enkelt.

Dags att skaffa ny bostad eller hus?

Hos oss kan du låna upp till 4 000 0000 kronor med förutsättningen att din ekonomi tillåter det. Drömmen om en ny bostad behöver inte vara död bara för att du har en tidigare betalningsanmärkning. Vi vet att skillnaden är stor på spelskulder på flera hundratusen kronor och bortglömd p-bot eller en elräkning som gått till inkasso. Med Marginalens bolån får du en andra chans att finansiera bostadsköpet.

Låna pengar enkelt, smidigt och säkert

Det ska vara enkelt att låna pengar. Att ta ett bostadslån eller större privatlån är ett stort beslut som kommer att påverka din ekonomi och vardag på lång sikt. För oss är det därför viktigt att erbjuda en enkel och överskådlig ansökningsprocess och vara tydliga med krav, kostnader och andra villkor för våra lån. På varje lånproduktsida hittar du alltid tydlig information och lånevillkor och kan enkelt beräkna kostnaderna för ditt lån. Ansökning sker direkt på webben och du får oftast svar inom några minuter.

Enkelt och smidigt

Hos oss är det enkelt att låna pengar. Vi vet att ett lån är ett stort beslut. Därför är vi alltid tydliga med villkor och kostnader för våra lån. Ansökningsprocessen sker digitalt och tar bara några minuter.

Låna pengar säkert

Dina uppgifter är i trygga händer. Vi använder bara säkra lösningar, krypterar din data och delar inte med oss känsliga personuppgifter. Kreditupplysningen sker hos UC, Sveriges största Kreditupplysningsbolag.

Ansök om lån - Kostnadsfri ansökan

Att söka ett lån är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något förrän låneavtalet är undertecknat.

Hur mycket får jag låna?

Hur mycket pengar du kan låna beror på vilken lånetyp du väljer och din personliga ekonomiska förutsättning. I samband med låneansökan gör vi alltid en kreditprövning där vi tittar på din återbetalningsförmåga. Efter kreditprövningen fattar vi ett beslut om vilket belopp du kan låna. När kreditprövningen är klar får du besked om möjligt lånebelopp och vad räntan blir för ditt lån. Om du inte beviljas det belopp du ansökte om kan vi ofta ge dig ett erbjudande om ett lån med en något lägre summa. Kontakta gärna vår kundtjänst om du har frågor så hjälper vi dig att hitta ett lån som passar dina förutsättningar.

Så mycket kan du låna

 • Privatlånet - Låna från 25 000 till 500 000 kronor
 • Omstartslånet - Låna från 150 000 till 4 000 000, beroende på din återbetalningsförmåga.
 • Bolånet - Låna 150 000 och obegränsat, beroende på din återbetalningsförmåga.

Vilket lån som passar just dig beror på dina behov och ekonomiska förutsättningar. Generellt sätt har omstartslånet och bolånet en lägre ränta och det maximala lånebeloppet är högre. I gengäld krävs att du äger en bostad som kan användas som säkerhet för lånet. Tänk noga igenom vad lånet ska användas till innan du fyller i din ansökan.

Vem kan låna pengar hos Marginalen Bank?

Alla som fyllt 20 år, folkbokförd i Sverige och har skattad inkomst i Sverige kan ansöka om att låna pengar hos oss. Villkoren och kraven skiljer sig åt beroende på vilken låneform du väljer. Ett generellt krav för våra lån är dock att du ska ha en fast årsinkomst. Den ska vara minst 200 000 kronor. Du som söker privatlånet ska inte heller ha några betalningsanmärkningar. Har du en eller flera betalningsanmärkningar och behöver ett lån kan du söka Marginalens Omstartslån med din bostad som säkerhet.

Grundkrav för att låna pengar - Privatlånet

 • Du är minst 20 år.
 • Vara folkbokförd och ha skattad inkomst i Sverige.
 • Ha en fast anställning och årlig inkomst på minst 200 000 kr.
 • Godkänd kreditprövning.
 • Ingen betalningsanmärkning.

Grundkrav för att låna pengar - Bolånet & Omstartslånet

 • Du är minst 20 år.
 • Vara folkbokförd och ha skattad inkomst i Sverige.
 • Årlig inkomst på minst 200 000 kr.
 • Godkänd kreditprövning.
 • Äger en bostad som säkerhet.

Låna pengar med Marginalens låneskydd

Med Marginalens låneskydd behöver du inte oroa dig för dina delbetalningar om du blir sjuk eller arbetslös. Låneskyddet är en försäkring som du kan välja att teckna och betalar din månadskostnad om du blir sjuk eller arbetslös i mer än 30 dagar.

Låneskyddet täcker din månadskostnad upp till 15 000 kronor vid arbetslöshet eller sjukdom och upp till 500 000 kronor vid dödsfall. Du blir alltid erbjuden låneskyddet när du söker ett lån hos oss. Är ditt lån redan utbetalt? Lugn. Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att komma igång med låneskyddet. 

Individuell kreditprövning

Vår ambition är att erbjuda lån som passar just dina förutsättningar. Hos oss kan du låna pengar till villkor som passar dina behov oavsett om du lånar för att köpa en ny bil, båt, bostad, renovera hemmet, samla dyra smålån eller finansiera något annat projekt du drömmer om.

Vi tillämpar individuell räntesättning på våra lån och gör alltid en individuell kreditprövning när du ansöker om ett lån hos oss. Vid kreditprövningen tittar vi på din ekonomi och personliga återbetalningsförmåga. Det innebär att vi kan se till att du får ett lån som passar dina unika förutsättningar.

Så funkar det att låna pengar

Villkoren för att låna pengar skiljer sig åt beroende på lånetyp och belopp. Vårt privatlån är ett så kallat blancolån, även kallad för lån utan säkerhet, vilket betyder att du inte behöver någon materiell säkerhet för att låna pengarna. I stället är det din personliga kreditvärdighet som utgör säkerheten för lånet. Med vårt Omstartslån och bolån kan även du som har fått en betalningsanmärkning låna pengar till schyssta villkor med din bostad som säkerhet. Generellt för våra lån är att du ska vara folkbokförd i Sverige, ha fyllt 20 år, ha skattad inkomst och inte ha någon aktiv skuld hos Kronofogden. Om du har en skuld hos kronofogden så måste vi lösa den först. Vi gör alltid en kreditprövning i samband med att du söker ett lån hos oss. Du får besked om exakta ränta för ditt lån när kreditprövningen är klar.

Låna pengar med låg ränta

Vad blir räntan på mitt lån?

Vi tillämpar individuell räntesättning på våra lån. Vad räntan blir på ditt lån beror på lånets storlek och återbetalningstid. Vi gör alltid en kreditprövning i samband med att du söker ett lån hos oss. Du får besked om den exakta räntan för ditt lån när kreditprövningen är klar. Räntan för våra lån startar på 3,5 %.

Hur mycket kostar det att låna pengar?

Månadskostnaden för ditt lån beror på lånets storlek, återbetalningstid och vilken ränta du får. Du kan använda lånekalkylatorn som du hittar högst upp på till exempel privatlånesidan för att få ett hum om hur mycket du ska betala varje månad. Tänk på att lånekalkylatorn utgår från en exempelränta och att din faktiska ränta kan variera. Du får besked om den exakta räntan för ditt lån när kreditprövningen är klar.

Lånekalkylator

Högst upp på varje sida för våra olika lån hittar du en lånekalkylator som hjälper dig att beräkna ungefärlig månadskostnad för just ditt lån. Välj lånebelopp och återbetalningstid och se ungefärlig månadskostnad direkt i din webbläsare. Månadskostnaden i räknesnurran bygger på en exempelränta, den faktiska månadskostnaden för ditt lån kan därför variera något. Du får besked om din personliga ränta när vi har behandlat din ansökan och genomfört vår kreditprövning.

Räkna på ditt lån

Det kan även vara klokt att göra en kostnadskalkyl eller budget som också omfattar dina övriga löpande utgifter varje månad innan du ansöker om lånet. Då ser du hur stor månadskostnad du klarar av och kan lättare fatta ett beslut om hur mycket du kan låna.

 

Kan jag utöka ett befintligt lån?

Ja, du kan utöka ett befintligt lån hos oss upp till maxgränsen för det aktuella lånet. Om du vill höja ditt lån gör vi en ny kreditprövning för att utreda din återbetalningsförmåga. Om höjningen beviljas utökar vi ditt nuvarande lån, kvarvarande skuld plus beloppet du vill höja med blir ditt nya lån. 

Utöka ditt lån

Har du redan ett lån hos oss? Som lånekund har du möjlighet att ansöka om att höja ditt lån. Du kan enkelt ansöka om att utöka ditt befintliga lån digitalt på vår hemsida eller via internet- och mobilbanken.

Samla lån och krediter och sänk din månadskostnad

Har du flera små lån och krediter? Att ha ett flertal mindre krediter som snabblån blir snabbt dyrt. Räntan är i regel betydligt högre på mindre krediter. Dessutom tillkommer ofta höga administrations- och fakturaavgifter i samband med varje delbetalning. Har du många skulder hos olika långivare blir det lätt mycket pengar. Det kan därför vara klokt att samla lån och krediter för att sänka månadskostnaden. Med vårt Omstartslån får du möjlighet att slå ihop dina smålån till ett större. På så sätt får du bättre koll på din ekonomi och dina utgifter eftersom alla kostnader samlas på en och samma faktura.

Låna pengar med medsökande - Öka dina chanser att få lån

Du kan alltid ha en medsökande när du ansöker om ett lån hos oss. Genom att ha en medsökande delar ni på ansvaret för lånet och vi räknar på era sammanlagda inkomster vid vår kreditbedömning. På så sätt förbättrar du dina chanser att få ett lån beviljat och vi kan i vissa fall även erbjuda bättre villkor.

Samla din ekonomi på ett ställe

Vårt mål är att erbjuda riktigt bra lån med schyssta villkor. Omvänt tycker vi att människor som lånar ut pengar till oss ska få något i gengäld. Därför erbjuder vi ett lönekonto som ger ränta på dina pengar. Om du väljer att låsa dina pengar på lite längre sikt får du ännu bättre ränta. Vi erbjuder också sparkonton med riktigt bra ränta. Kontakta vår kundtjänst om du vill byta bank till Marginalen.

Ansök om lån hos Marginalen

Hos oss ansöker du om lån direkt på vår hemsida. Ansökningsprocessen är enkel, överskådlig och tar inte mer än ett par minuter. Välj det lån som passar dina förutsättningar bäst. Välj sedan lånebelopp, amorteringstid och fyll i dina personuppgifter. Klart!

Vi kommer därefter att granska din ansökan och göra en kreditprövning. Under kreditprövningen tittar vi på din ekonomi och betalningsförmåga. Tänk på att det inte behöver vara kört om du får ett nej. Om vi bedömer att du inte klarar av att betala tillbaka ett lån på den summa du angav i din ansökan kan vi ofta erbjuda dig lån med ett något lägre belopp.

Vilket lån passar mig?

Hos oss hittar du ett låneerbjudande som passar, oavsett vad du behöver. Vi erbjuder två typer av lån, blancolån och lån med säkerhet. Privatlånet är ett blancolån, vilket innebär att du inte behöver någon säkerhet. Marginalens Omstartslån och bolån är å andra sidan lån med säkerhet. Du behöver alltså äga en egen bostad som kan användas som säkerhet för lånet. Om du planerar att köpa en ny bostad kan du använda den som säkerhet för lånet. Vilket som passar dig bäst bestämmer du själv.

Privatlånet är ett bra alternativ för privat konsumtion, till exempel om du funderar på att köpa en ny bil, renovera hemmet eller finansiera något annat spännande. Bolånet och omstartslånet är bra alternativ för dig som vill köpa en bostad, göra större renoveringar på din nuvarande bostad eller om du har betalningsanmärkningar. Det är din nuvarande eller nya bostad som utgör säkerhet för lånet. Med bolånet kan även du som har en betalningsanmärkning låna pengar till bra villkor. Omstartslånet, ger på samma sätt, dig som har en betalningsanmärkning en andra chans att låna till schyssta villkor.