Frågor och svar

Marginalen Traveller

Hur fungerar poängen?

Marginalen Traveller ger dig poäng på allt du handlar och betalar med kortet, poäng som du kan samla i upp till fem år. Du kan byta poängen mot resor, upplevelser eller prylar. Du får en bonuspoäng för var sjunde krona du handlar för.

Du får inte poäng för kontantuttag i uttagsautomater eller på bank- och postkontor, vid Marginalen Flex, köp och växling av valuta, köp som ej belastar kreditutrymme eller kostnader för krav och inkasso samt övriga kostnader och avgifter.

Hur använder jag poängen?

När du nått poängnivån för ditt önskade resmål ringer du vår kundservice 0771-717 710. Kontakta oss med alla uppgifter minst 45 dagar innan du vill åka. Vill du resa under jul, nyår, påsk, midsommar, höstlov och högsommar behöver vi uppgifterna minst 60 dagar innan avresa. Vi kollar sen om det finns plats till ditt resmål det datumet du vill åka och skickar dig ett reseförslag. När du godkänt det skickar vi en biljett till dig. Klart för avfärd!

Hur fungerar försäkringarna?

Marginalen Traveller ger dig marknadens kanske bästa reseskydd när du betalar minst 75 % av resan med kortet. Om du råkar ut för en skada gör du skadeanmälan direkt på vår samarbetspartner ERV:s webbplats där du får hjälp att utnyttja någon av reseförsäkringarna.

Vilka försäkringar ingår?

Allt du behöver veta om försäkringarna hittar du på sidan om kortförsäkringar för Marginalen Traveller.

Finns det några tilläggsförsäkringar?

Ja, Betalskydd och StopService.

Kan jag välja vilket flygbolag jag vill resa med?

Vi bokar med alla stora flygbolag för att kunna hitta en ledig plats när du vill resa. Välj destination och tidpunkt från bonusprogrammet så skickar vi reseförslag utifrån dina önskemål.

Kan jag boka enkelresor med mina poäng?

Programmet är uppbyggt på tur-och-retur-resor. Enkla resor ”kostar” lika många poäng som tur-och-retur-resor, så det är en dålig idé att boka en enkelresa.

Kan jag ge min bonusresa till någon annan?

Poängen är personliga och kan inte överföras till någon annan. Men du kan använda dina poäng för att boka en resa i en familjemedlems namn, då behöver du inte vara med på resan. För extrakortsinnehavaren gäller samma regler som för annan familjemedlem. Extrakortsinnehavaren får inte lösa in poäng utan ditt medgivande.

Ingår alla kostnader för resan?

Nej, flygskatter och flygplats-, bränsle-, service- eller andra avgifter ingår inte. De betalar du med ditt Marginalen Traveller vid bokningstillfället och du uppger ditt kortnummer på resekupongen.

Hur mycket betalar jag för flygplatsskatter och liknande avgifter vid bokning?

Det går inte att säga exakt, eftersom det beror på vilken flygplats du åker från och vilket flygbolag du reser med.

Kan jag betala avgifterna med bonuspoängen?

Nej, du kan inte betala flygskatter och flygplats-, bränsle-, service- eller andra avgifter med bonuspoäng. Du betalar dem med ditt Marginalen Traveller.

Kan jag köpa extra poäng om jag ännu inte nått upp till den nivå som krävs för den destination jag vill resa till?

Har du samlat mer än hälften av poängen som krävs kan du i de flesta fall betala för de poäng som fattas. Du betalar då när du bokar resa. Bokningscentret kan ge dig mer information om vad det kostar i ditt fall.

Kan jag boka en resa i första klass?

Ja, men poängnivåerna gäller resor i ekonomiklass. Vill du resa i första klass kan det gå att ordna, i så fall får du lägga till poäng eller betala. Bokningscentret avgör det här från fall till fall.

Om jag har bokat en resa med mina bonuspoäng och sedan behöver avboka den, hur gör jag då?

Resorna går inte att boka om eller boka av, du får inte tillbaka några poäng i efterhand om du avbokar och det inte omfattas av reseförsäkringen. Vissa undantag kan göras om flygbolaget betalar tillbaka hela biljettkostnaden vid till exempel inställt flyg eller om UD avråder. Avbokar du på grund av sjukdom eller annat skäl som reseförsäkringen täcker får du tillbaka poängen om ERV försäkringar beslutar att stå för biljettkostnaden. Vår kundservice har information om vad som gäller i just ditt fall.

Kan min resa vara hur lång i tid som helst?

Nej, hemresan måste ske inom tre månader från utresan. Utresa och hemresa måste bokas vid samma tillfälle.

Från vilka flygplatser kan jag flyga med mina bonuspoäng?

Du kan välja att flyga från Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter eller Köpenhamn Kastrup.

Kan jag åka hem från en annan flygplats än den som jag landar på vid utresan?

Nej, du kan bara boka tur- och returresa mellan två flygplatser.

Hur funkar räntefri delbetalning?

Du kan delbetala köp över 5.000 kr och ha upp till fyra delbetalningar samtidigt. Du betalar ingen ränta eller uppläggningsavgift utan bara en fast månadsavgift. Välj själv den takt du vill återbetala. Betalningsplanen syns tydligt både i internet- och mobilbanken.

Vad är Marginalen Flex?

Gör enkelt överföringar i internet- eller mobilbanken från ditt Marginalen Traveller/Gold till andra bankkonton. Ränta beräknas från transaktionsdagen. Läs mer om flex