Hur fungerar egentligen Låneskyddet?

Kostar lite men skyddar mycket.

Tryggar din ekonomi.

En säker ekonomi är värdefull den dagen olyckan är framme. Här kan du ta del av ett par exempel på hur försäkringen har fungerat den dag man blivit tvungen att utnyttja den.

Sjukskriven

Karina Andersson är 45 år och bor med sin make i en villa i utkanten av Göteborg. Deras hushållsutgifter ligger på runt 20 000 kr i månaden. Karina är tillsvidareanställd och arbetar 100 % som redovisningskonsult.

Fall

Våren 2015 blir Karina hastigt sjuk och får diagnosen bröstcancer vilket leder till att hon blir sjukskriven från arbetet under 14 månader.

Försäkring

Karina får sjuklön från sin arbetsgivare under de första 14 dagarna och därefter får hon sjukpenning. Sjukskrivningen medför att Karinas månadsinkomst går ner med 12 000 kr i månaden.

Låneskydd

Tack vare att Karina tecknade ett låneskydd i samband med att hon tog lån via Marginalen för att renovera köket, får hon en ersättning från försäkringen med 2 600 kronor i maximalt 12 månader.

Arbetslös

Camilla Persson är 43 år och bor med sin sambo i en hyresrätt i Norrtälje. Deras hushållsutgifter ligger på ca 10 000 kr. Camilla är tillsvidareanställd som administratör på ett mindre åkeri.

Fall

I samband med den senaste lågkonjunkturen började det gå sämre för åkeriet. På grund av färre uppdrag, ökad konkurrens och stora skulder tvingades åkeriet varsla personal och i våras var det tyvärr Camillas tur.

Försäkring

Camilla är med i arbetslöshetskassan men hade bara varit medlem i 3 månader då hon blev arbetslös. Hon uppfyllde därför inte villkoren för inkomstrelaterad ersättning och fick bara ersättning enligt grundförsäkringen, motsvarande 6 000 kr per månad.

Låneskydd

Tack vare att Camilla tecknat ett låneskydd i samband med att hon tog lån via Marginalen för att köpa en bil, får hon en ersättning från försäkringen med 2 100 kronor i månaden i maximalt 12 månader. 

Dödsfall

Anette Lindqvist var 57 år och bodde i en villa i Jönköping med sin man Gunnar som är 60 år. Anette jobbade som sjuksköterska på den lokala vårdcentralen

Fall

Vintern 2012 förolyckades Anette i en tragisk bilolycka.

Försäkring

Anette hade en mindre livförsäkring via sitt fackförbund som täcker delar av hushållets skulder.

Låneskydd

Anette och Gunnar tecknade varsitt Låneskydd i samband med att de lånade pengar för en betydande renovering av huset. Låneskyddet betalade Anettes och Gunnars låneskuld på ca 110 000 kr.

 

Har du redan ett lån hos oss men inget Låneskydd?

Ingen fara. Du kan alltid säkra din privatekonomi hos oss, även i efterhand. Kontakta kundservice på 0771-171 710 eller fyll i ansökan och skicka in den till: Frisvar, Marginalen Bank, 205 839 42, 831 17 Östersund

Psst! Du behöver inte sätta frimärke på ditt brev. Marginalen står för portot.

Ansökan Låneskydd

Vill du prata med oss om hur låneskyddet skulle fungera för ditt lån? Fyll i dina uppgifter här bredvid, så hör vi snart av oss till dig.