Intervju med vår nye Digital Manager

Peter Leijonspjuth

Nu har Peter Leijonspjuth, Marginalens nya Digital Manager varit på plats i snart två månader och vi är nyfikna på att få veta mer om honom och hans uppdrag.

Du är chef för Digitala Kanaler. Berätta lite om din roll. Vad innebär den?

Som Digital Manager är jag ansvarig för alla digitala kanaler som möter kund. Det gäller såväl kundens upplevelse av marginalen.se, digitala utskick, sociala media och att bidra till att förbättra upplevelsen i internet- och mobilbanken. Jag leder arbetet och utvecklingen mot den målbild som vi har satt upp. Jag är framförallt specialist inom kundflöden, kundinteraktion och att leda digitalt arbete. Jag rör mig gärna i spannet mellan verksamhet och IT.

Vad gjorde du innan du kom till Marginalen?

Jag har lång erfarenhet inom bank och media där jag främst tagit mig an digitala utvecklingsprojekt. Närmast kommer jag från Santander Bank som Digital chef. Jag var med och drev fram en ny internetbank som var helt personaliserad och automatiserad i Episerver. Vi satte upp en mer redaktionsstyrd funktion vilket gav snabbare processer och en tätare relation till kunden.

Innan dess var jag ansvarig för Liv-divisionens digitala satsningar inom SEB och dessförinnan var jag digital chef på ICA Banken. Jag har också jobbat på Mitt-i-tidningarna och drivit utvecklingsbolag med inriktning på digital utveckling.

Vad lockade dig hit?

Fick ett tips av en kollega att det fanns en lucka att fylla här. Jag lockas av den digitala resa som Marginalen just påbörjat och jag tror att mina erfarenheter från tidigare jobb kommer väl till pass.

Vad blir din ”mission” som chef för digitala kanaler?

Det jag ser som min främsta uppgift är att se till att vi har den bästa digitala banken och att det ska vara enkelt och smidigt att vara kund hos oss. Vi må kanske inte vara störst men våra digitala tjänster ska vara bäst.

Marginalen har just påbörjat sin digitala resa – vad ser du som den största utmaningen?

Det gäller att vi klarar av att lyfta blicken så högt att vi kan bygga rätt från början. Plattformen måste vara anpassad för tillväxt och kunna ta emot ny teknik i takt med utvecklingen.

Några ord om dig privat

Jag är 44 år och jag bor med min sambo och två barn, en pojke (11) och en flicka (7) i Sigtuna. Vårt hus ligger nära Mälaren så jag försöker komma ut på kvällsturer med vår lilla båt när det går. Jag är uppvuxen i Uppsala men har också bott i ett flertal andra städer och länder. Med en uppväxt inom ishockeyns värld så har träning blivit ett naturligt inslag i min vardag, helst varje dag. 

Några snabba val!

  • iPhone eller Android
  • Fotboll eller Hockey
  • Stan eller Landet
  • Bil eller Tåg
  • Solsemester eller Snösemester