Frågor och svar om ditt årsbesked

När kommer mitt årsbesked?

Du som har någon typ av konto, privatlån eller omstartslån får ditt årsbesked någon gång mellan 23:e och 25:e januari.

Du som har kreditkort får årsbeskedet samtidigt med fakturan, som kommer runt den 18 januari.

Jag är inte kund hos er, varför har jag fått ett årsbesked?

Du kanske har ett kreditkort som du inte använder, eller glömt bort. Så länge du innehar ett kreditkort från Marginalen får du ett årsbesked – och faktura - från oss, trots att fakturabeloppet är 0 kronor.

Eller så har du kanske varit kund under 2015? När du löser ett lån, avslutar ett kreditkort eller stänger ett konto under året ska det nämligen fortfarande med i deklarationen för 2015, därför får du årsbeskedet.

Vad är Swedish Consumer Credits NO.1 LTD?

Det är lån som vi på Marginalen administrerar. De kommer från tiden då vi var en del av CitiBank. Lånen ägs idag av Swedish Consumer Credit Ltd.

Om du dessutom får årsbesked från Marginalen och undrar varför lånen är uppdelade, så beror det på att det är två olika ägare av lånen.

Exempel på årsbesked

Vi är två låntagare men jag är ensam om att betala på lånet, kan jag ändra räntefördelningen så att den bara ligger på mig?

Det går utmärkt. För att ändra räntefördelningen för 2015, gör du det enklast direkt i deklarationen.

Om du vill ändra för nästa år (2016) går det bra att göra det genom att skicka en begäran via Secure mail i Internetbanken, eller genom att ringa till kundservice.

Vad är det som står utskrivet mitt årsbesked?

Det är den ränta du betalat under föregående år, om du har ett lån eller kreditkort.  Har du något av våra sparkonton så är det den ränta som räknats på kontot under föregående år.

Om du delar lånet eller kontot med någon och fördelar räntan 50/50 så står bara den del av räntan du har betalat/fått utbetalt utskriven på årsbeskedet (50%).