Årets lönekonto tilldelas Marginalen Bank

2014.12.22

"Vi prisar den lilla banken med det mycket attraktiva lönekontot" så lyder Privata Affärers motivering när årets bästa lönkonto utses. Årets Bank-juryn imponerades stort av lilla Marginalen Banks förmåga att upprätthålla höga 1,5 procents ränta under lång period med låg eller obefintlig reporänta.

- Att ge våra kunder en skälig ränta både på spar- och lönekonton har alltid varit en viktig del i det vi erbjuder våra kunder. Vi gläds alla över att detta uppmärksammas, men de största vinnarna är våra kunder, säger Fernando Miranda VD på Marginalen Bank.

När Årets Bank-juryn sammanträdde i november var räntan på Marginalen Banks lönekonto fortfarande 1,5 procent.

– Det är väldigt bra eftersom många människor har höga löner som delvis blir kvar på lönekontona. Många andra banker har bara noll eller 0,05 i ränta på lönekonton, säger Privata Affärers chefredaktör Per Hammarlund.

Marginalen Banks strategi är att förenkla kundernas ekonomiska vardag genom att satsa på de produkter och tjänster som kunderna mest använder. Hit hör löne- och sparkonton, lån, kort, försäkringar och en bra internet- och mobilbank.

- Vi ser att vår strategi är omtyckt av kunderna. Bara under 2014 gav 50 000 nya kunder oss förtroendet att bli deras bank, vilket vi värdesätter högt, säger Fernando Miranda. Och fortsätter:

- Vårt lönekonto är en oerhört viktig produkt framför allt för de människor som kanske inte har något annat sparande. Under nästa år kommer vi att lansera Sveriges enklaste mobilbank, vilket vi också ser som en viktig del i att göra livet enklare för våra kunder, säger Fernando Miranda.