Emma Rittgård 600x650.jpg

 

 


"Marginalen stod ut för mig eftersom de har ett väldigt stort fokus på innovation och att göra saker lite annorlunda."

Berätta om din roll som trainee på Marginalen!

Jag jobbar i teamet försäljning partner där jag får ta del av det mesta som har med försäljning att göra, med ett extra fokus på försäljningen vi driver tillsammans med våra partners. Vi jobbar ofta tvärfunktionellt så jag får delta i en mängd olika projekt tillsammans med personer från olika delar av organisationen. Det är också det jag tycker är så roligt med att jobba i försäljningsteamet, arbetet innebär ofta att många olika delar engageras på ett eller annat sätt.

Traineeprogrammet varvas också med lite olika utbildningar, där vi också har stor möjlighet att påverka innehållet. Vi traineer har dessutom gemensamma projekt, till exempel tillsammans med Innovationsgruppen. Det blir en väldigt spännande mix av arbetsuppgifter där man verkligen får chansen att lära känna många olika delar av banken och hur de hör ihop.

Hur kommer det sig att du sökte till Marginalen Traineeprogram?

Jag visste att jag ville göra ett traineeprogram eftersom det kändes som en bra start på karriären och skulle ge en brant inlärningskurva. Just Marginalen stod ut för mig eftersom Marginalen har ett väldigt stort fokus på innovation och att göra saker lite annorlunda. Jag var väldigt intresserad av innovation i just finansbranschen och hade till och med skrivit min masteruppsats inom det ämnet. Så det kändes verkligen som ett upplägg som skulle passa mig perfekt!

Jag tyckte också att det kändes roligt att dels vara en del av en specifik funktion där man får möjlighet att verkligen fördjupa sig inom sitt område och delta i pågående projekt, dels ha gemensamma utbildningar, aktiviteter och projekt med de andra traineerna.

Vad har förvånat dig mest under programmet?

Framförallt hur snabbt vi redan kunnat komma igång och pitcha idéer och driva projekt inom marginalen. Det är verkligen en miljö där initiativ och idéer uppskattas och uppmuntras! Redan första veckan deltog vi i en tredagars innovations-workshop och fick sedan presentera resultaten för hela företaget. Det är roligt att vi får så mycket förtroende från dag ett!

 

Vad gjorde du innan du började på Marginalen?

Jag läste ekonomi i på Handels i Göteborg, i juni tog jag examen från min master i Innovation & Industrial Management. Under studietiden hann jag med två utbyten, ett till Barcelona och ett till Lissabon.

Under studietiden har jag jobbat främst med ekonomirelaterade roller i fastighetsbranschen men har också jobbat med inköp på ett kontorsinredningsföretag och förra sommaren jobbade jag i Nederländerna på ett företag som leasar godsvagnar, lite allt möjligt alltså.

På vilket sätt stöttar Marginalen dig i din fortsatta utveckling?

Inom traineeprogrammet får vi genomföra ett gäng olika utbildningar, både interna på banken, men också externa. Personligen utvecklas jag och lär jag mig som mest genom att få delta i utmanande projekt och att våga göra saker som är utanför min komfortzon. Där tycker jag att Marginalen har en väldigt bra inställning genom att det är okej att göra fel så länge vi lär oss av det. Det gör att jag vågar fråga, testa och utmana!

Några sista ord till studenter som ska ut i arbetslivet?

Det kan vara väldigt svårt att veta precis vad man vill jobba med och där tror jag att man måste lita på sin magkänsla! Fundera över vad du drivs av och trivs med och var transparent. Säg inte bara vad du tror att arbetsgivaren vill höra när du går på intervju – genom att vara ärlig tror jag att du kommer att hitta den bästa rollen där dina styrkor kommer till sin rätt och du kan utvecklas som mest!