Traineeprogram på Marginalen Bank

Vill du kickstarta din karriär i en agil och framåtsträvande organisation?

Marginalen traineeprogram

Traineeprogrammet pågår under ett års tid och varje år söker vi nya talanger med utbildningar såsom ingenjör, ekonomi, IT, juridik och HR. Som trainee hos oss på Marginalen Bank kommer du att tillhöra en specifik funktion inom vår organisation där du kommer att arbeta med arbetsuppgifter inom ditt specialområde men även få möjligheten att samarbeta med andra avdelningar och team inom organisationen.

I vår organisation finns det gott om utrymme och möjlighet för den proaktive att föra fram sina idéer och delta i nya projekt. Som organisation värdesätter vi våra medarbetares driv och engagemang och det är viktigt för oss att ta tillvara på våra medarbetares visioner, endast du kan sätta gränser för din egen utveckling.

Vårt program passar dig som är nyexaminerad eller har 1-2 års arbetslivserfarenhet och söker en ny utmaning med möjlighet till att utvecklas och göra skillnad. Din roll som trainee hos oss på Marginalen är bred vilket gör att du kan prova på olika områden inom organisationen. Du får även möjligheten till att forma programmets innehåll utifrån dina egna intressen. Som trainee hos oss kommer du att ta dig an strategiska utmaningar och utbildande aktiviteter för att du ska komma in i branschen och organisationen på bästa sätt. Du kommer att tilldelas en coach som hjälper till att guida och handleda dig i ditt arbete. Du kan självklart även ta hjälp av dina medarbetare i teamet eller i andra avdelningar. Vårt traineeprogram kommer att ge dig en bra grund att stå på och möjligheter till fortsatt utveckling av både dig själv och ditt arbete.

Vi på Marginalen Bank befinner oss i en spännande fas med många satsningar inom innovation och teknik. Branschen går fort framåt och det är viktigt att vara i framkant, som trainee hos oss får du chansen att vara med och påverka och utveckla riktningen för vår organisation.

Egenskaper som vi värderar hos en trainee:

  • Vara en driven person som gillar att dela med sig av sina kunskaper samt att utveckla sig själv och andra.
  • Vara självgående, ha en stark analytisk förmåga, leverera hög kvalitet och ta ansvar för sitt arbete.
  • Ha ett stort intresse för bank- och finansbranschen samt dess utveckling.

Tjänsten utgår ifrån vårt huvudkontor i Stockholm på Adolf Fredrik kyrkogata 8. Ansökan sker via vår karriärsida och bör innehålla CV, ett personligt brev och betygsutdrag. Vi på Marginalen Bank tar inte emot några ansökningar via e-mail och behandlar endast fullständiga ansökningar. Skulle du ha frågor om vårt traineeprogram är du alltid välkommen att kontakta oss på trainee@marginalen.se.

Är du vår nya trainee? I så fall, tveka inte att skicka in din ansökan!

Ansökan öppnar i början på 2022.

Traineepresentationer

Generellt om traineeprogram

Att vara trainee

Som trainee har man oftast studerat på universitet eller högskola inom områdena ekonomi, försäljning och företagsekonomi, marknadsföring, projektledning och ledarskap eller teknik. Det har dock blivit allt vanligare att jurister, arkitekter och traineer inom HR erbjuds ett traineeprogram.

En trainee är oftast nyexaminerad eller har 1 till 2 års arbetslivserfarenhet och deltar i ett traineeprogram för att få en rivstart på karriären inom det man studerat. Många företag erbjuder traineeprogram i formen av en anställning med en avtalsenlig lön. Traineeprogrammen är mellan 12 till 24 månader långa beroende på företaget. Efter avslutad traineeutbildning kan traineekandidaten erbjudas en fast anställning.

 

Traineeprogram

Målet med ett traineeprogram är att skolas in i en chefs-, specialist- eller liknande nyckelroll i ett företag. Det gäller oftast kvalificerade jobb som annonseras utanför organisationen för att kunna locka nyutexaminerade studenter från universitet och högskolor. Traineeutbildningen omfattar oftast både teori och praktik för att kandidaten ska lära sig och få förståelse för företagets verksamhet och uppbyggnad. Målet med programmet är att traineen ska få en bredare kompetens, grundläggande förståelse för företaget samt bygga nätverk inom verksamheten.

Programmets innehåll och upplägg, samt handläggare eller mentor ska vara bestämt redan innan man börjar programmet. Vilka arbetsuppgifter man ska ha och exakt vad man ska göra skiljer sig en del från program och företag.

Att söka ett traineeprogram är inte svårt eftersom det har blivit allt vanligare samtidigt då allt fler arbetsgivare efterfrågar traineer. Dessutom har traineeprogrammen fått en tydlig plats på företagens hemsidor, diverse jobbsajter, men även på sociala medier så som Linkedin. Att söka sig till en traineeplats fungerar i princip som en vanlig annonserad tjänst, i annonsen beskrivs programmet och vilken typ av kandidat man efterfrågar.  I traineetjänsterna framgår det tydligt vilken tid på året programmet börjar, hur lång den är, när de öppnar för ansökningar, eller om traineer anställs löpande. Det är vanligt att ansökningen behöver göras redan ett år i förväg.

Bli medlem i Marginalen Kickstart

Genom att gå med i vårt studentnätverk får du nyheter om aktuella extrajobb, förtur till våra studentevent och annat matnyttigt för dig som student.