Marginalen Bank söker IT-säkerhetschef (CISO)

Bra säkerhet handlar om att skapa en bra helhet hela vägen från människa till maskin.  Som IT-säkerhetschef på Marginalen Bank ansvarar du för att vara mottagare av säkerhetskrav från verksamheten och för att praktiskt omsätta kraven till verklighet. Du samarbetar tätt med Operativa risker funktionen inom Riskkontroll. Du ser till att verksamheten har en effektiv och ändamålsenlig hantering av informationssäkerhet. Du kommer att delta i utvecklingsprocesser för att fånga upp behov och krav samtidigt som du tillför säkerhetskompetens för att hitta de bästa lösningarna för Banken.

Marginalen Banks IT-miljö är till stora delar outsourcad där den egna miljön främst är Microsoft-baserad och driften sker till största delen med egen personal. Utbyte av information sker även med Bankens strategiska samarbetspartners. 

Arbetsuppgifter och placering

 • IT-säkerhetschefen tillhör IT med placering på Marginalen Banks huvudkontor i Stockholm.
 • IT-säkerhetschefen ansvarar för att utföra informationssäkerhetsrelaterade riskbedömningar avseende omvärld, partners och i den interna verksamheten.
 • IT-säkerhetschefens huvudsakliga arbetsuppgift är att säkerställa att Marginalen Banks ledningssystem för informationssäkerhet är införd i verksamheten och att ständiga förbättringar löpande införs.
 • Det är IT-säkerhetschefen ansvar att säkerställa att Bankens säkerhetslösningar är i linje med Bankens regelverk.
 • Vidare omfattar IT-säkerhetschefrollen ett tätt sammarbete med Säkerhetsfunktionen där arbetesuppgifter omfattar framtagning av krav, styrning och strategi.
 • IT-säkerhetschefs ansvarar också tillsammans med Säkerhetsfunktionen för utbildning av Bankens anställda inom informationssäkerhet.

Kvalifikationer

 • Allmän kunskap och erfarenhet inom arkitektur och olika tekniska plattformar såsom kommunikations- och nätverkstopologi och utrustning, systemstöd för åtkomstkontroll, logghantering, kryptering, men även operativsystem, mobilitet, verksamhetssystem, stödsystem och applikationer samt systemutveckling är ett krav.
 • Flera års (5-10) dokumenterad erfarenhet av säkerhetsarbete inom ett eller fler av dessa områden är ett krav.
 • Erfarenhet av införande och förvaltning av ledningssystem för informationssäkerhet såsom ISO/IEC 27000-serien och erfarenhet av sourcing, inklusive molntjänster, i form av både kravställning och uppföljning är krav på tjänsten.
 • En eller flera certifieringar inom säkerhet, så som exempelvis CISM, CISA eller CISSP är ett krav.
 • Erfarenhet inom systemutveckling och projektledning är meriterande. 

För oss är personliga egenskaper oerhört viktiga. Här ser vi att är du självständig, drivande, lösningsorienterad och målinriktad samt har ett strukturerat arbetssätt. Du har också god samarbetsförmåga och kan prioritera mellan arbetsuppgifter och säkerhetsnivåer. Du är en tydlig kommunikatör som engagerar andra och ser problem som utmaningar istället för hinder. 

Ansökan

Låter det intressant? Maila i så fall din CV till Patricia Widell, patricia.widell@marginalen.se senast den 30 september 2016. Intervjuer sker löpande. 

Vi ser fram emot din ansökan!