Marginalen Traineeprogram 2020

Vill du kickstarta din karriär i en agil och framåtsträvande organisation?

Vi söker nu nya traineer till Marginalen Traineeprogram med start september 2020. Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom teknik, ekonomi eller IT. Vill du arbeta i en organisation som värdesätter ditt driv och din professionalism? Då ska du läsa vidare!

Din framtid

Vill du arbeta i en entreprenöriell organisation där dina idéer tas tillvara och där du kan göra verklig skillnad? Är du nyexaminerad eller har max 1-2 års arbetslivserfarenhet och vill vara med och forma morgondagens finansbransch? Då tycker vi att du ska ansöka till att bli en del av nästa generations traineer på Marginalen Bank. Ser du en framtid i finansbranschen finns här en möjlighet till en kickstart in i arbetslivet och en språngbräda till din framtida karriär.

Programmet pågår under ett år där praktiska utmaningar varvas med utbildande aktiviteter för att du ska kunna lära känna Marginalen och branschen på bästa tänkbara sätt. Till din hjälp för att uppnå din fulla potential har du en mentor, en handledare och en mängd kollegor. Som trainee på Marginalen Bank tillhör du en specifik funktion inom organisationen och du kommer att arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter. Det kommer förekomma projekt inom ditt specialistområde samt strategiska verksamhetsöverskridande projekt där du får möjlighet att samarbeta med olika delar av organisationen. Programmet kommer ge dig en god grund att stå på och en stor chans att fortsätta utveckla både dig själv och affären. Självklart ser vi gärna att du utmanar oss kring framtidens finansbransch och vad som bör vara vårt nästa fokusområde. Hos oss kan du påverka både branschens och din egen framtid. Bara du sätter gränserna!

Vad Marginalen erbjuder dig

Marginalen Bank är i ett spännande skede med flertalet innovationssatsningar och satsningar på ny teknik. Marginalen Traineeprogram erbjuder dig därför en chans att vara en viktig spelare i en prestigelös organisation där du får vara med och följa samt påverka riktningen för finansbranschen. För oss är det också viktigt att vara en organisation i framkant vilket bland annat syns genom vårt agila arbetssätt som genomsyrar hela organisationen. Hela branschen rör sig snabbt och vi vill nu hitta dig som kan vara med och utveckla vår organisation ytterligare mot framtiden!

Vem du är

Vi ser att du som person är självgående och tar stort eget ansvar för ditt arbete. Du är kommunikativ, flexibel och har en hög samarbetsförmåga. Vidare drivs du av att skapa resultat och vill alltid hitta nya vägar att förbättra och utveckla. Vi ser även att du har en stark analytisk förmåga och alltid vill leverera hög kvalitet.

Som trainee på Marginalen är du..

 • En driven person som gillar att få saker gjorda
 • Villig att dela med dig av dina kunskaper för att förändra vår verksamhet
 • Intresserad av att utveckla dig själv och dina förmågor
 • Flytande i både svenska och engelska i såväl tal- som skriftspråk

Du har..

 • Ett intresse för finansbranschen och dess utveckling i framtiden
 • En examen (masterexamen är meriterande) inom relevant område såsom teknik, ekonomi eller IT
 • Maximalt två år av arbetslivserfarenheter efter examen
 • Meriterande erfarenheter såsom extrajobb, ideellt engagemang eller utbytesstudier

Programmet startar i september 2020. Ansökan sker via Marginalen Banks karriärsida och sista ansökningsdag är 16 februari 2020. En fullständig ansökan innehåller CV, personligt brev samt betygsutdrag. Vi behandlar enbart fullständiga ansökningar. Vid frågor och funderingar är du välkommen att kontakta oss på trainee@marginalen.se. Vi tar inte emot några ansökningar via e-mail. Tjänsten utgår från vårt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Vår arbetsplats

Vi har en arbetsplats där medarbetarna känner stolthet, arbetsglädje och delaktighet. Vi ser till varje individ, dess förutsättningar och behov. Vi erbjuder utveckling och flexibilitet för våra engagerade medarbetare. För oss är jämställdhet viktigt, tillsammans med våra värderingar. Vi är en mångkulturell arbetsplats med ett 20-tal olika nationaliteter som tillsammans bygger Marginalen bank.

Marginalen Bank i siffror

 • Grundades 2012
 • Cirka 300 anställda i Sverige
 • Runt 300 000 kunder
 • Vi står under Finansinspektionens tillsyn
 • Vi omfattas av insättningsgarantin
 • ISO-certifierade
 • Marginalen Bank ägs av Marginalen AB

Läs mer om vår arbetsplats och hur det är att göra karriär hos oss på vår karriärsida.

Har du frågor om tjänsten?

Maria Pettersson
Chief Talent Officer
Maria.Pettersson@marginalen.se