Marginalen Banks Traineeprogram 2022

Vill du vara med och förändra finansbranschen?

Vi söker nu nya traineer till Marginalen Traineeprogram med start september 2022. Vill du arbeta i en entreprenöriell organisation där dina idéer tas tillvara och där du kan göra verklig skillnad?

Marginalen är i ett spännande skede med flertalet innovationssatsningar och satsningar på ny teknik. Marginalen Traineeprogram erbjuder dig därför en chans att vara en viktig spelare i en prestigelös organisation där du får vara med och följa samt påverka riktningen för finansbranschen. Vi vill nu hitta dig som kan vara med och utveckla vår organisation ytterligare mot framtiden.

Om programmet

Är du nyexaminerad eller har 1-2 års arbetslivserfarenhet inom exempelvis teknik, ekonomi eller IT och vill vara med och forma morgondagens finansbransch? Då är detta en möjlighet för just dig! Programmet pågår under ett år där praktiska utmaningar varvas med utbildande aktiviteter för att du ska kunna lära känna Marginalen och finansbranschen på bästa tänkbara sätt. Här får du en kickstart på ditt arbetsliv och en språngbräda för din framtida karriär. Du jobbar på vårt huvudkontor i centrala Stockholm och som Trainee på Marginalen tillhör du en specifik funktion inom organisationen. Till din hjälp för att uppnå din fulla potential har du en mentor, handledare och en mängd fantastiska kollegor. Efter årets slut kan du välja att stanna i din funktion eller söka dig vidare inom Marginalen. Är du dedikerad i dina åtaganden, pålitlig, uthållig och lever våra värderingar lovar vi att göra allt vi kan för att du ska ha en lång och rolig karriär hos oss på Marginalen!

Det kommer förekomma projekt inom ditt specialistområde samt strategiska verksamhetsöverskridande projekt där du får möjlighet att samarbeta med olika delar av organisationen. Programmet kommer därför ge dig en god grund att stå på och en stor chans att fortsätta utveckla både dig själv och organisationen. Självklart ser vi gärna att du utmanar oss kring framtidens finansbransch och vad som bör vara vårt nästa fokusområde. Hos oss kan du påverka både branschens och din egen framtid, bara du sätter gränserna!

Vem du är

För att trivas som trainee hos oss behöver du ha ett starkt inre driv och ta stort ansvar för dina åtaganden. Då du kommer ha många kontaktytor ser vi att du är kommunikativ, flexibel och har en hög samarbetsförmåga. Du tycker det är roligt att arbeta mot högt uppsatta mål och att drivs av att skapa resultat. Vi vill att du utmanar oss och att du alltid hittar nya vägar för att förbättra och utveckla. Du har en stark analytisk förmåga och är en förebild i organisationen genom din goda attityd, inställning och prestation.

Kvalifikationer

 • Ett intresse för finansbranschen och dess utveckling i framtiden
 • En master eller magister-examen inom relevant område, t.ex. ingenjör, ekonomi, IT, Juridik eller HR.
 • Maximalt två år av arbetslivserfarenheter efter examen
 • Meriterande erfarenheter såsom extrajobb, ideellt engagemang eller utbytesstudier
 • Flytande i både svenska och engelska i såväl tal- som skriftspråk

Tillträde: Programmet startar i september 2022. 
Sista ansökningsdag: 31 januari 2022.

Vi behandlar enbart fullständiga ansökningar, innehållande CV, personligt brev samt betygsutdrag. Vid frågor och funderingar är du välkommen att kontakta oss på trainee@marginalen.se. Vi tar inte emot några ansökningar via e-mail.

Vår arbetsplats

Vi har en arbetsplats där medarbetarna känner stolthet, arbetsglädje och delaktighet. Vi ser till varje individ, dess förutsättningar och behov. Vi erbjuder utveckling och flexibilitet för våra engagerade medarbetare. För oss är jämställdhet viktigt, tillsammans med våra värderingar. Vi är en mångkulturell arbetsplats med ett 20-tal olika nationaliteter som tillsammans bygger Marginalen bank.

Marginalen Bank i siffror

 • Grundades 2012
 • Cirka 300 anställda i Sverige
 • Runt 300 000 kunder
 • Vi står under Finansinspektionens tillsyn
 • Vi omfattas av insättningsgarantin
 • ISO-certifierade
 • Marginalen Bank ägs av Marginalen AB

Läs mer om vår arbetsplats och hur det är att göra karriär hos oss på vår karriärsida.