Marginalen Traineeprogram 2021

Vill du vara med och förändra finansbranschen?

Vi söker nu nya traineer till Marginalen Traineeprogram med start september 2021. Vill du arbeta i en entreprenöriell organisation där dina idéer tas tillvara och där du kan göra verklig skillnad?

Marginalen är i ett spännande skede med flertalet innovationssatsningar och satsningar på ny teknik. Marginalen Traineeprogram erbjuder dig därför en chans att vara en viktig spelare i en prestigelös organisation där du får vara med och följa samt påverka riktningen för finansbranschen. Vi vill nu hitta dig som kan vara med och utveckla vår organisation ytterligare mot framtiden.

Om programmet

Programmet pågår under ett år där praktiska utmaningar varvas med utbildande aktiviteter för att du ska kunna lära känna Marginalen och branschen på bästa tänkbara sätt.  Som Trainee på Marginalen tillhör du en specifik funktion inom organisationen. Efter årets slut kan du välja att stanna i din funktion eller söka dig vidare inom Marginalen.

Det kommer förekomma projekt inom ditt specialistområde samt strategiska verksamhetsöverskridande projekt där du får möjlighet att samarbeta med olika delar av organisationen. Programmet kommer därför ge dig en god grund att stå på och en stor chans att fortsätta utveckla både dig själv och organisationen. Självklart ser vi gärna att du utmanar oss kring framtidens finansbransch och vad som bör vara vårt nästa fokusområde. Hos oss kan du påverka både branschens och din egen framtid, bara du sätter gränserna!

Vem du är

Vi ser att du som person är självgående och tar stort eget ansvar för ditt arbete. Du är kommunikativ, flexibel och har en hög samarbetsförmåga. Du drivs av att skapa resultat och vill alltid hitta nya vägar att förbättra och utveckla. Vi ser även att du har en stark analytisk förmåga och alltid vill leverera hög kvalitet.

Kvalifikationer

 • Ett intresse för finansbranschen och dess utveckling i framtiden
 • En master eller magister-examen inom relevant område, t.ex. ingenjör, ekonomi, IT, Juridik eller HR.
 • Maximalt två år av arbetslivserfarenheter efter examen
 • Meriterande erfarenheter såsom extrajobb, ideellt engagemang eller utbytesstudier
 • Flytande i både svenska och engelska i såväl tal- som skriftspråk

Programmet startar i september 2021. Ansökan sker via Marginalen Banks karriärsida och sista ansökningsdag är 31 januari 2021. Vi behandlar enbart fullständiga ansökningar, innehållande CV, personligt brev samt betygsutdrag. Vid frågor och funderingar är du välkommen att kontakta oss på trainee@marginalen.se. Vi tar inte emot några ansökningar via e-mail. Tjänsten utgår från vårt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Vår arbetsplats

Vi har en arbetsplats där medarbetarna känner stolthet, arbetsglädje och delaktighet. Vi ser till varje individ, dess förutsättningar och behov. Vi erbjuder utveckling och flexibilitet för våra engagerade medarbetare. För oss är jämställdhet viktigt, tillsammans med våra värderingar. Vi är en mångkulturell arbetsplats med ett 20-tal olika nationaliteter som tillsammans bygger Marginalen bank.

Marginalen Bank i siffror

 • Grundades 2012
 • Cirka 300 anställda i Sverige
 • Runt 300 000 kunder
 • Vi står under Finansinspektionens tillsyn
 • Vi omfattas av insättningsgarantin
 • ISO-certifierade
 • Marginalen Bank ägs av Marginalen AB

Läs mer om vår arbetsplats och hur det är att göra karriär hos oss på vår karriärsida.

Har du frågor om tjänsten?

Maria Pettersson
Chief Talent Officer
Maria.Pettersson@marginalen.se