Marginalen Bank – en annorlunda bank

Vi lyssnar på våra kunder och strävar efter att alltid erbjuda okomplicerade och konkurrenskraftiga finansiella tjänster.

Om oss

Marginalen Bank har cirka 300 anställda i Sverige och har ungefär 300 000 kunder. Vi är en trygg, säker och lönsam bank. Marginalen Bank står under Finansinspektionens tillsyn, omfattas av insättningsgarantin och är ISO-certifierade. Marginalen Bank ägs av Marginalen AB.

Våra rötter går tillbaka till 1979 och vi har sedan Marginalen bildades i början på 90-talet växt av egen kraft. I samband med att Marginalen förvärvade Citibanks svenska konsumentbank 2010 bildades Marginalen Bank.

Vår uppfattning är att människor som lånar ut pengar till oss också ska ha ränta på sina pengar. Vi erbjuder därför några av marknadens mest konkurrenskraftiga sparkonton.

Vi tycker även att så många människor som möjligt ska få tillgång till enkla och tydliga finansiella produkter. Vi erbjuder privatlån och med vårt Omstartslån kan människor få chans till en ekonomisk omstart i livet. Våra kreditkort har vassa försäkringar och poängsystem och är utformade för att passa livets alla situationer.

Marginalen Bank erbjuder företagare finansiella och administrativa tjänster. Vi är själva företagare och har gjort den tillväxtresa som många av våra företagskunder är mitt uppe i. Det är med dessa insikter som vi skapat vårt företagserbjudande. Vi hjälper till med tillväxtfinansiering som fakturafinansiering, företagslån, leasing och avbetalningstjänster. Våra systerbolag Inkasso AB Marginalen och Konsult AB Marginalen, som även går under samlingsnamnet Marginalen Core, hjälper till att frigöra tid åt företagaren och minska den administrativa bördan. Bland dessa tjänster finns juridik, HR, redovisning, inkasso och fakturaadministration.

Vår affärsidé

Marginalen Bank skapar tid och möjligheter för människor och företag att utvecklas genom att vi förenklar deras ekonomiska vardag. Det gör vi genom att lyssna på våra kunder och erbjuda okomplicerade och konkurrenskraftiga produkter och tjänster.

Vår vision

Bidra till en bättre värld genom att skapa ekonomiskt försprång för människor som söker en bank och partner som inte bara tittar på siffror utan lika mycket på idéer och framtid.

Så här definierar vi vårt kvalitetsarbete

Banken ska söka nya arbetssätt och lösningar som effektiviserar och förbättrar kundens vardag samt utvecklar oss, våra produkter och vår kompetens.

Övergripande kvalitetsmål

 • Kvalitet innebär att vårt kunderbjudande lever upp till vår Vision, Affärsidé och våra värderingar.
 • Kvalitet innebär handling, våra kunder skall förvänta sig att vi levererar; Rätt Innehåll, I rätt Tid och till rätt Pris enligt vårt kundlöfte.
 • Kvalitet är ett delat ansvar för alla anställda I Banken.
 • Motivation, kompetens och arbetsglädje för alla medarbetare skapar mervärde för våra kunder.
 • Vi följer överenskomna rutiner innefattande legala krav på verksamheten, uppdaterar oss om förändringar i omvärlden samt strävar efter ständig förbättring.

Vårt arbetssätt är kvalitetssäkrat

Marginalen Bank är certifierade enligt ISO 9001. Det betyder att våra arbetsprocesser och rutiner har granskats och godkänts av en extern revisor och våra banktjänster, finansiella tjänster, inkasso- och konsulttjänster uppfyller kraven enligt ISO 9001.

Söker du finansiell information?

Här hittar du vår senaste årsredovisning och andra finansiella rapporter.

Vi har en händelserik historia

Marginalen Bank - historik

Marginalen Bank i siffror

 • Grundades 2010.
 • Cirka 300 anställda i Sverige.
 • Runt 300 000 kunder.
 • Marginalen Bank står under Finansinspektionens tillsyn.
 • Omfattas av insättningsgarantin.
 • Är ISO-certifierade.
 • Marginalen Bank ägs av Marginalen AB.
Mkr 2019 2018 2017 2016 2015
Utlåning till allmänheten 17 681,4 17 448,6 16 146,0 13 684,8 12 991,6
Inlåning från allmänheten 18 454,4 18 019,5 17 193,0 16 597,0 15 191,4
Årets totalresultat efter skatt 148,5 237,4 301,3 109,2 86,4
Tillgångar 22 295,5 21 406,2 20 120,8 18 850,4 17 429,6

Marginalen Bank – A different kind of bank

We can help to simplify your finances, so you’ll have more time to enjoy life. Private and business customers benefit from a range of easy-to-use products and services, all under one roof.

More information about Marginalen Bank in English