Digital redovisningsbyrå inom Redovisning & Lön

Vi är en digital redovisningsbyrå som erbjuder personlig service, ekonomisk rådgivning och heltäckande expertis inom redovisning, lön, bokföring, affärsutveckling, fakturahantering och mycket mer.

Modern redovisningsbyrå

Hos oss får du allt som en modern redovisningsbyrå kan erbjuda. Vi kan sköta företagets samlade bokföring eller hjälpa till med enskilda projekt som bokslut, momsdeklaration eller årsredovisning – du bestämmer själv och väljer de redovisningstjänster du behöver. 

Vi ser till att du får ordning på företagets affärer och ekonomi och att rätt siffror rapporteras till Skatteverket i god tid. Du får också en personlig redovisningskonsult som du kan bolla svåra ekonomiska frågor med.

Hos oss får du en skräddarsydd lösning som passar just din verksamhet och dina behov oavsett bransch och företagets storlek.

Våra redovisningstjänster

Vi erbjuder flexibla lösningar på redovisningstjänster du faktiskt behöver. Alltid av erfarna redovisningskonsulter som du kan ringa och skicka e-post till.

Vi erbjuder bland annat redovisningstjänster inom:

 • Löpande redovisning.
 • Bokföring och bokslut.
 • Deklaration och årsredovisning.
 • Leverantörsfakturor.
 • Löneadministration och mycket mer.

Redovisningsbyrå med heltäckande tjänster inom redovisning & lön

Vi på Konsult AB Marginalen erbjuder redovisning i alla former, lönehantering, fakturering, löpande bokföring och mycket mer. Låt oss ta hand om det ekonomiska arbetet i ditt företag. Du spar pengar, energi och får mer tid över till det du är bra på.

Vi hjälper dig dessutom att begripa svåra och krångliga branschord för att du ska förstå hur det går för ditt företag så att du kan fatta rätt beslut. Samla all ekonomisk administration under ett tak och få tillgång till redovisningstjänster som effektiviserar verksamheten och hjälper ditt företag att växa och utvecklas.

Bokföring, lön, fakturahantering, bokslut, årsredovisning och alla deklarationer du måste lämna in som företagare och övrig ekonomisk administration tar mycket tid i anspråk. Vi på Konsult AB Marginalen är experter på all form av redovisning och löneadministration.

Redovisningsbyrå med tillgång till rörelsekapital

Vårt systerbolag och samarbetspartner Marginalen Bank erbjuder finansiella tjänster som företagskonto och företagslån. Ett företag som är kund hos oss är någon vi känner och vi kan ofta tidigt förutse behov av till exempel utökade krediter vid omstrukturering eller expansion.

Genom att ha en bra dokumentation av företagets ekonomi blir det lättare att ansöka om ett företagslån eller annan finansieringslösning så som leasing eller factoring. Självklart gäller kundsekretess och inga uppgifter förmedlas mellan bolagen utan kundens samtycke.

När ni anlitar oss får ni mer tid över till annat så att ni kan effektivisera företagets ekonomi, fokusera på era kunder och att tjäna pengar. Våra redovisningskonsulter har kompetensen och erfarenheten som krävs för att ge ditt företag det stöd ni behöver. Ta hjälp med ett enskilt redovisningsprojekt eller låt oss sköta all ekonomisk administration – du väljer själv. 

Redovisningstjänster hos Konsult AB Marginalen

Affärsutveckling och ekonomisk rådgivning

Effektivisera, utveckla och gör ditt företag mer lönsamt samtidigt som du slipper lägga tid på administration. Som redovisningskund hos Konsult AB Marginalen får du hjälp med affärsutveckling och ekonomisk rådgivning så att du får full koll på företagets ekonomi. Företagets bokföring innehåller också ovärderlig information om företagets ställning, hälsa och möjligheter. Vi hjälper er att granska och sammanställa all ekonomisk information om företaget i tydliga rapporter. Se direkt hur företaget mår, vad som kostar, vad som är lönsamt, var ni bör satsa och var ni kan spara.

Våra auktoriserade redovisningskonsulter hjälper löpande till med ekonomisk rådgivning och support. Du får rätt underlag, analyser och rapporter som hjälper dig att fatta rätt beslut om företagets affärsutveckling, ekonomi och framtid.

Vi anpassar våra processer efter era behov, oavsett om ni behöver hjälp med ett enstaka bokslut eller vill ha hjälp med löpande bokföring och allt som rör företagets ekonomi. Hör av dig till oss. Vi sätter oss i ditt företags ekonomi och tar över det löpande arbetet på några dagar.

Rådgivning på flera språk

Vår personal talar ett flertal språk. Få rådgivning på ditt modersmål. Våra konsulter talar utöver svenska också tyska, ryska, finska, portugisiska, kinesiska och engelska.

Lön och lönetjänster

Att lönen blir rätt är lika viktigt för företaget som för de anställda. Löner är ofta en av företagets största kostnader. Det är mycket som har förändrats inom löneadministration de senaste åren, med många olika lagar och krångliga regelverk att hålla koll på. Så varför inte låta våra experter som är utbildade lönekonsulter hantera lönerna för ert företag så ni får tid över för att fokusera på vad som är viktigt för er och er verksamhet.

Vi kan hjälpa er med hela eller delar av löneadministrationen. Vi har både standardpaket och möjligheten att skräddarsy flexibla och kundunika lösningar för att möta behovet hos varje kund. Vi ser alla samarbeten och kundönskemål som långsiktiga och viktiga. Att du som kund är nöjd och får en leverans av hög kvalitet är viktigt för oss. Läs mer om vilka av våra lönetjänster som passar ditt företag bäst.

Våra lönekonsulter ingår i ett löneteam med många års erfarenhet inom lön från olika branscher. Vi följer löneprocessen SALK och är alltid uppdaterade inom de regelverk som gäller för lön, inklusive skatter, föräldraledighet och semester, och andra avvikelser som hör till löneadministration. Det är oerhört viktigt att löner sköts på rätt sätt, så chansa inte med din lönehantering utan låt våra duktiga lönekonsulter sköta den åt er.

Shared Service Center

Shared Service Center är en tjänst för hantering av ekonomiarbete för större bolag som väljer att outsourca hela sin ekonomifunktion. Tjänsten passar bolag med mer än 50 anställda eller större koncerner som önskar outsourca sin ekonomifunktion till oss på Konsult AB Marginalen.

Många av våra kunder väljer att centralisera sitt administrativa arbete via vårt Shared Service Center (SSC), där ekonomi- och lönetjänster ingår. Anlitar du tjänsten via vår redovisningsbyrå, så bygger vi ett team som tar hand om hela bolagets administration.

Vi erbjuder en färdig process för ekonomiadministration och ett team av erfarna redovisnings- och lönekonsulter. Vi erbjuder även standardiserade processer med en blandning av olika kompetenser för att öka kvalitet och kontroll samt effektivisera kostnadsbesparingar för ekonomifunktionen.

Vi på Konsult AB Marginalen erbjuder:

 • Kompetens inom redovisnings och lön.
 • Helhetslösning för ekonomifunktionen.
 • Team med redovisnings- och lönekonsulter dedikerade till ert företag.
 • Dualitet på uppdraget – alltid tillgänglig personal som kan ert företag.

Projektredovisning

Projektredovisning är något för dig som vill få bättre kontroll över enskilda projekts lönsamhet. Vår redovisningsbyrå har specialister i projektredovisning, som hjälper dig att matcha projektens intäkter och kostnader. 

För till exempel reklambyråer och arkitektbyråer är det viktigt att få kontroll över hur många timmar en konsult lägger ner både för planeringen av resurser men också för att övervaka lönsamheten. För projektredovisning med avancerade behov, arbetar vi med bokföringsprogrammet Marathon. Kontakta oss för mer information eller en offert. 

Marginalen Redovisningsapp

Marginalen redovisningsapp är vår egen app med de redovisningsfunktioner du behöver för att sköta dina ärenden i mobilen. Du får digitaliserad bokföring med webbaserad åtkomst och en app som ger dig möjligheten att genomföra dina ärenden. Var du än befinner dig har du tillgång till all information i appen och kan genomföra dina ärenden när det passar dig. I Marginalen redovisningsapp kan du bland annat:

 • Skicka fakturor.
 • Attestera mottagna fakturor.
 • Få ekonomisk uppföljning i realtid.
 • Tillgång till all rapportering och redovisning.

Du laddar ner vår redovisningsapp med ett klick och upplever smidig redovisning du aldrig gjort förr. Vår tjänst är helt digital och lämnar därför inga pappersspår efter sig – du fotar kvitton, skickar och godkänner fakturor och kan följa upp allt i appen.

Om vår redovisningsbyrå

Inom vår redovisningsverksamhet finns 17 konsulter, varav 12 redovisningskonsulter och 5 lönekonsulter som garanterar kvalitet och ansvar. Dessutom är vår redovisningsbyrå unik i sitt slag då vi kan erbjuda ett brett utbud av olika företagstjänster som en företagare behöver i samarbete med vårt systerbolag.

Det innebär i praktiken att en kund kan få hjälp med bokföring, finansiering, företagskonton eller juridiska tjänster – vi tycker att det är oerhört viktigt att känna sig trygg och bekväm att samla sina tjänster på ett och samma ställe.

Våra redovisningskonsulter har ett bra kontaktnät internt och tillgång till bankens specialister vid behov. Självklart gäller en strikt tystnadsplikt. Vi delar så klart ingen information internt utan kundens godkännande.

Därför ska du anlita vår redovisningsbyrå

 • Spara tid och energi - Fokusera på din huvudsakliga verksamhet, dina kunder eller få mer tid över till familj, vänner och fritid.
 • Undvik felaktigheter - Med en professionell redovisningskonsult eliminerar du risken för att göra kostsamma misstag och att oavsiktligen bryta mot lagar.
 • Spara pengar - Effektivisera verksamheten och dra ner på onödiga kostnader. Vi ser också till att du inte missar fördelaktiga avdrag.
 • Slipp tråkiga uppgifter - Din arbetsglädje och energi kan användas till andra saker.
 • Ordning på ekonomin - Du vet vilka pengar du kan använda i företaget och vilka som är vikta till Skatteverket. Det blir också lättare att granska bolagets affärer.

Redovisning hos Konsult AB Marginalen

En rätt uppsatt redovisning skickar rätt signaler till företagaren och blir därmed ett stöd i verksamheten. Men redovisning är också svårt eftersom det är omgärdat av en mängd lagar och regler.

Redovisning omfattar mycket mer än bara bokföring och utmaningen för en redovisningskonsult är ofta att vara både en effektiv specialist och samtidigt möta kundens behov av service och information.

Att driva ett redovisningsuppdrag bygger alltid på förtroende och ska det bli bra måste man som redovisningskonsult förstå kundens verksamhet och önskemål. Att fungera som redovisningsrådgivare och bollplank till företagare är en redovisningskonsults viktigaste uppgift.

Konsult AB Marginalen hjälper små och medelstora företag med bland annat redovisning, bokslut och rådgivning. Vi har auktoriserade redovisningskonsulter med lång erfarenhet av revisions- och redovisningsbranschen. Vi är dessutom anslutna till vår branschorganisation SRF Konsulterna.

Inspireras av våra redovisningskunder

En av våra redovisningskunder är Rapide Brow & Lash Bar som startades 2013 med en idé om att göra skönhet mer tillgänglig för alla.

Från mor och dotter exponerades företaget till nästan 60 medarbetare och 18 platser runt om i Sverige på bara 6 år. Inspireras av våra kundstories.

Begrepp inom redovisning

Bokföring

Det praktiska arbetet med att registrera alla underlag som kommer till företaget, såsom kvitton och fakturor, som förändrar bolagets tillgångar & skulder.

Redovisning

Ett vidare begrepp, inkluderar själva bokföringen men avser även sammanställning och analys av ekonomiska rapporter, utför deklarationer, bokslut och årsredovisningar.

Redovisningskonsult

Yrkesroll som biträder externa uppdragsgivare med redovisningstjänster och rådgivning inom redovisning, beskattning och företagande.

Auktoriserad redovisningskonsult

Är en kvalitetskontrollerad redovisningskonsult. Kvalitetskontrollen utförs minst vart 6:e år av branschorganisationerna FAR och SRF. Det krävs således löpande vidareutbildning. För att erhålla auktorisationen krävs teoretiska kunskaper på akademisk nivå, inom redovisning, beskattning och viss juridik. Därutöver krävs minst 5 års praktiskt arbete som redovisningskonsult.

Revisor

Yrkesroll som syftar till granskning av bokföring, redovisning och förvaltning i företag och föreningar.

Våra redovisningskonsulter

Våra redovisningskonsulter omfattas av ett redovisningsteam som drivs av att alltid vara uppdaterade inom vår bransch och område, att kunden driver och kan sin verksamhet medan vi bidrar med vår specialistkompetens. Ett välskött företag är en trygghet för företagaren.

Vårt redovisningsteam består av duktiga konsulter som brinner för redovisningsrådgivning till ägarledda företag. Vill man som företagare få mer information om hur vi kan hjälpa till så uppmanar vi att ni slår oss en signal eller skicka oss ett mail.

Redovisningskonsult – en personlig rådgivare ett telefonsamtal bort

För oss är det viktigt att bygga långsiktiga relationer och förstå oss bättre på våra kunders verksamhet. Därför finns vi alltid nära till hands som ekonomiskt bollplank, rådgivare och partner. Vi vill lära känna dig och din verksamhet.

Hos oss får du engagerade redovisningsrådgivare som kan hjälpa till med allt som har med företagets ekonomi att göra. Våra redovisningskonsulter hjälper er med ekonomisk planering, ekonomistyrning och skatterådgivning. Vi kan också hjälpa er att organisera företaget effektivare.

Mer info om våra redovisningstjänster

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag med er redovisning?

Fyll i dina kontaktuppgifter här till höger eller ring oss på 010-495 10 10.

Tjänsten tillhandahålls av Konsult AB Marginalen som är personuppgiftsansvarig och hanterar personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (EU 2016/679). Genom att ange dina kontaktuppgifter kommer de att behandlas av Konsult AB Marginalen med stöd av berättigat intresse för att kunna komma i kontakt med dig och sparas i högst tre (3) månader. Du kan läsa mer om hur du tillvaratar dina rättigheter och hur Konsult AB Marginalen behandlar dina personuppgifter.

Behandling av personuppgifter