Uppstartslånet

Ska du starta eget företag? Vi kan nu erbjuda dig ett lån i samarbete med NyföretagarCentrum, där personlig rådgivning och stöd via Europeiska investeringsfonden (EIF) hjälper dig att komma igång.
Du kan låna upp till 250.000 kr.

100.000 kr

Ett lån på 100.000kr med rak amortering med en exempelränta på 6.90 % och en återbetalningstid på 4 år. Det kostar dig 2673 kr första månaden och sjunkande därefter.

150.000 kr

Ett lån på 150.000kr med rak amortering med en exempelränta på 6.90 % och en återbetalningstid på 4 år. Det kostar dig 4003 kr första månaden och sjunkande därefter.

250.000 kr

Ett lån på 250.000kr med rak amortering med en exempelränta på 6.90 % och en återbetalningstid på 4 år. Det kostar dig 6661 kr första månaden och sjunkande därefter.

Priser och villkor

 
Lånebelopp 100.000 - 250.000 kr
Återbetalningstid 2-4 år
Årsränta Från 6.50 %
Rörlig ränta Ja
Uppläggningsavgift 1 % av utbetalt belopp
Påminnelseavgift 60 kr
Förseningsavgift 175 kr
Dröjsmålsränta Gällande ränta plus 5 %
Administrativ avgift Nej
Aviavgift 15 kr autogiro
Effektivränta Vid ett kreditbelopp om 150.000 kr med rörlig exempelränta om 6,9 %, 2 års löptid (återbetalningstid), uppläggningsavgift 1% av utbetalat belopp (1500kr) och en aviavgift om 15 kr (vid betalning med autogiro) uppgår den effektiva räntan till 8,45 %. Exemplet är beräknat 2019-01-11.

Grundkrav

 • Godkänd affärsplan via NyföretagarCentrum
 • CV ska bifogas i ansökan
 • BankID krävs för digital ansökan
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar

Så här går det till:

 1. Boka en kostnadsfri rådgivning hos NyföretagarCentrum här.
 2. När du gått igenom NyföretagarCentrums process kan du ansöka om Uppstartslånet.
 3. Din ansökan genomgår en kreditbedömning och när lånet är godkänt signerar du skuldebrevet och skickar tillbaka detta.
 4. Lånet betalas ut till dig.

Ansök med BankID

Uppstartslånet

Vi hjälper dig att komma igång med ditt företag. I samarbete med NyföretagarCentrum och med stöd av en garanti från Europeiska unionen kan vi erbjuda ett extra förmånligt lån till dig som ska starta eget företag eller har ett företag i uppstart. Det är vi den första svenska banken att erbjuda.

Vi jobbar för att det ska vara snabbt och enkelt för dig att söka lån hos oss. Skulle ditt engagemang i banken överstiga de 250.000 kr som är kravet för EIF-mikrogaranti så kommer du inte kunna ta del av denna. Ditt lån kommer då att ges villkoren för ett vanligt Företagslån hos oss.

 

 • Lån upp till 250.000 kr
 • Personlig rådgivning via NyföretagarCentrum
 • Lägre ränta med stöd från EIF-mikrogaranti
 • Din borgen är endast 20 % istället för 100 % av lånebeloppet

EU-logo.jpg

Vad är Europeiska investeringsfonden, EIF?

EIF är en EU-myndighet som bland annat stöder Europas små och medelstora företag genom att förbättra möjligheten för dem att ta företagslån. EIF omfattas av en garanti som finansieras av Europeiska unionen (EIF-mikrogarantilån) inom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI). Det är en del av EU:s arbete med att ge extra stöd till entreprenörskap, tillväxt, innovation, forskning och utveckling som i sin tur ger högre sysselsättning i medlemsländerna.

Betala enkelt med Autogiro från ditt Företagskonto

Via autogiro kan ditt lån dras direkt från ditt Företagskonto varje månad. Vårt företagskonto är ett transaktionskonto – fast med ränta på ditt företags pengar. Uttag och insättningar gör du i vår internetbank, och flera personer i företaget kan kopplas till internetbankstjänsterna. 

Ansök med BankID