Företagslånet - En flexibel finansiering av dina investeringar

Ska ditt företag expandera eller står det inför stora investeringar?
Oavsett finansieringsbehov så är Företagslån en förmånlig och flexibel lösning.

100000 SEK 5000000 SEK
24 månader 60 månader
0 kr

Företagslånet – ett lån som passar de flesta företagen

Drömmer du om att förverkliga en affärsmöjlighet? Ska ditt företag expandera eller står inför stora investeringar men saknar kapital? Ibland behöver lokaler renoveras eller likviditeten förbättras. Du kan låna upp till 5 000 000 kr genom att göra en enkel ansökan med Bank-ID. Inga dolda avgifter –alltid personlig service. Med Företagslånet hjälper Marginalen Bank dig att nå dina mål.

Företagslånet - en flexibel finansiering av dina investeringar

 • Lån upp till 5 000 000 kr.
 • Återbetalningstid upp till 60 månader.
 • Alla bolag och branscher.
 • Individuell bedömning av säkerheter.
 • Inga garantier för amorteringsfrihet.

Ska företaget expandera men behöver hjälp med finansieringen? Kanske vill du investera i maskiner, inventarier eller i en om- eller tillbyggnad av fastigheten. Oavsett vilket behov du har så hjälper vi dig när du behöver låna pengar till företaget. Företagslånet från Marginalen Bank passar alla typer av företag och investeringsbehov. Marginalen Bank ger också ditt företag möjlighet att direkt göra avskrivningar på investeringen.

Företagslånet är en förmånlig och flexibel lösning oavsett investeringsbehov, och ger möjlighet att sprida ut kostnaden för investeringen. Villkoren för Företagslånet anpassas efter ditt företags ekonomiska förutsättningar och investeringens återbetalningsperiod.

Priser och villkor för Företagslånet

 • Lån från 100 000 kr till 5 000 000 kr.
 • Individuell prissättning.
 • Uppläggningsavgift: Upp till 1 %.
 • Aviavgift: 15 kr autogiro.

Vid försenade betalningar:

 • Påminnelseavgift: 60 kr.
 • Förseningsavgift: 165 kr.
 • Dröjsmålsränta: Gällande ränta plus 5 %.

Så ansöker du om Företagslånet:

 1. Logga in med BankID och fyll i din ansökan genom att klicka på knappen "Ansök med BankID".
 2. Ansökan skickas in digitalt. Inga papper vid ansökan. Snabbt och enkelt!
 3. Din ansökan genomgår en sedvanlig kreditbedömning. När lånet är godkänt skickar vi ett skuldebrev till dig per post som du signerar och skickar tillbaka.
 4. Därefter betalar vi ut ditt lån.

Ansök med BankID

Företagslånet – ett flexibelt lån med förmånliga villkor

Ska ditt företag expandera eller står det inför stora investeringar? Oavsett vilket ekonomiskt behov företaget har så är Företagslånet en förmånlig och flexibel lösning. Med Företagslånet kan du låna från 100 000 kronor upp till 5 000 000 kronor till ditt företag. Lånet är en traditionell företagskredit med säkerhet. Det innebär att du behöver gå i personlig borgen för lånet eller ställa upp ett värdeföremål eller fast egendom som säkerhet för lånet. Tack vare säkerheten, som innebär att vi som bank tar en mindre risk än vid ett företagslån utan säkerhet, kan vi erbjuda mer förmånliga villkor för ditt lån. Du får en lägre ränta på ditt företagslån än vad du skulle fått om du valt att teckna en motsvarande checkkredit någon annanstans.

Företagslånet lämpar sig för små och medelstora företag som vill investera i sin verksamhet, anställa fler medarbetare eller satsa på ny teknik eller marknadsföring.

 • Snabb handläggning – pengarna betalas ut inom 2–4 bankdagar.
 • Flexibel återbetalningstid – du bestämmer själv hur snabbt du vill betala tillbaka lånet.
 • Enkelt att ansöka om lånet.

Så fungerar Företagslånet

Företagslånet fungerar enkelt uttryckt som en vanlig företagskredit med individuella krav på säkerheter. Man kan säga att det är företagets värde och kreditscore som fungerar som säkerhet för lånet. Du behöver alltså inte inteckna andelar i företaget eller någon fast egendom som tillhör företaget.

Om du driver en enskild firma är det du personligen som är ansvarig för lånet. Om företaget istället är ett aktiebolag behöver någon av ägarna gå i personlig borgen för lånet, det vill säga ägarborgen.

Kort sagt kan man säga att ju mer lönsamt ditt företag är desto bättre villkor får du. Företagets soliditet påverkar också räntan du får. Vi dömer dock ingen på en enskild punkt. För oss är det viktigt att göra en helhetsbedömning där vi tittar på allt som rör ditt företag.

Vad kostar Företagslånet?

Kostnaden för Företagslånet beror på hur mycket du lånar, vilken amorteringstakt du väljer och vilken ränta du får. Årsräntan för Företagslånet är från 4,15 % och sätts individuellt baserat på ditt företags unika förutsättningar. Vi gör alltid en grundlig kreditprövning innan vi beviljar lånet. Vid kreditprövningen tittar vi på företagets affärsidé, nuvarande tillgångar och tidigare resultat. När kreditprövningen är klar meddelar vi vilken ränta du får på ditt lån.

Du kan få en indikation på ungefärlig kostnad per månad med hjälp av lånekalkylatorn högst upp på den här sidan. Använd räknesnurran för att räkna ut ungefärlig kostnad för Företagslånet genom att välja lånebelopp och återbetalningstid, så ser du på ett ungefär vad kostnaden blir med den löptid och det belopp du valt. Exakt ränta och månadskostnad meddelas när din låneansökan är färdigbehandlad. Ansökan om Företagslånet är inte bindande. Du kan alltid tacka nej om du inte anser att lånet passar ditt företag.

 • Ett flexibelt lån från 4,15 % i årsränta.

Grundkrav för Företagslånet

Alla företag som kan visa upp minst ett fastställt bokslut kan ansöka om Företagslånet. Ditt bolag ska vara ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller en ekonomisk förening. Ditt företag ska kunna visa upp en detaljerad affärsplan.

Företaget ska vara registrerat i Sverige och bolagets ägare ska vara bosatta i landet. Vi beviljar i vissa fall även ansökningar från företag som har betalningsanmärkningar om vi bedömer att företag i övrigt uppfyller våra krav och har potential att lyckas. För oss är det viktigaste att du har en bra affärsidé och förutsättningar att nå framgångar med ditt företag i framtiden. Vad du gjort förr spelar mindre roll.

Vad krävs för att ansöka om Företagslånet?

När du ansöker om Företagslånet behöver vi vissa handlingar av dig för att kunna göra en rättvis bedömning och ge dig villkor som passar just ditt företags förutsättningar. Exakt vad vi behöver beror på hur mycket du vill låna, vad företaget sysslar med och hur företagets profil ser ut i övrigt. I de flesta fall behöver vi följande handlingar när du söker företagslånet:

 • Dokumentation som rör bolagets ägarstruktur.
 • Bokslut för de senaste åren.
 • En aktuell verksamhetsbeskrivning.
 • Budget för kommande eller innevarande år.
 • Årsredovisning (d.v.s. resultat- och balansräkning) för minst 1 år.

Ta företaget till nästa nivå med Företagslånet

För den som driver sitt eget aktiebolag finns mycket hjälp att få. Goda råd från personer i ens närhet, stöd från olika organisationer och myndigheter och kollegor som gör det möjligt för företaget att vara lönsamt. För även om det går bra för ett företag är det inte ovanligt att man tar ett företagslån.

Ett vanligt finansieringsbehov hos aktiebolag är oftast inför en expansion. Det kan gälla både nya aktiebolag på marknaden men även gamla, mer etablerade aktiebolag. Ett nytt företag kanske behöver investera i nytt material och maskiner. Ett äldre företag kanske behöver mer kapital för att utöka marknadsföringen för en ny tjänst. Ett bra företagslån som sköts ordentligt kan göra att ett aktiebolag blir mer lönsamt.

Frågor och svar om Företagslånet

Hur mycket pengar kan mitt företag låna med Företagslånet?

Med Företagslånet kan du låna från 100 000 kronor upp till 5 000 000 kronor. Ansök om det belopp som passar ditt företag. Vi kommer sedan att granska din ansökan. Om vi anser att ditt företag inte har förutsättningar att betala tillbaka det ansökta beloppet kommer vi ge dig ett alternativt förslag som passar ditt företag bättre.

Vem kan ansöka om Företagslånet?

Alla företag som är ett aktiebolag, kommanditbolag eller ekonomisk förening kan söka Företagslånet. För att vi ska bevilja lånet krävs också att du som äger företaget går i borgen för lånet, så kallad ägarborgen.

När betalas Företagslånet ut?

När du skickat in din ansökan kommer vi att granska den och genomföra en kreditprövning, där vi tittar på ditt företags ekonomi och övriga förutsättningar. I de flesta fall tar granskningen två till tre bankdagar. Därefter kommer vi att skicka ut låneavtal till dig. Så fort avtalet är undertecknat betalas pengarna ut. Oftast har du pengarna nästföljande bankdag.

Behöver jag någon säkerhet för att bli beviljad Företagslånet?

Vi kräver ingen säkerhet för Företagslånet. Däremot behöver den person som äger företaget gå i personlig borgen för lånet. Det innebär att du är betalningsansvarig om inte företaget har möjlighet att betala tillbaka lånet.

Kan jag betala tillbaka Företagslånet i förtid?

Företagslånet har en löptid på 24 till 60 månader. Du bestämmer själv hur lång tid du behöver för att betala tillbaka lånet. Självklart kan du när som helst lösa lånet genom att betala tillbaka återstående lånebelopp.