Signera dokument digitalt

Nu kan du välja om du vill signera ditt avtal med e-legitimation eller om du vill skicka in ett fysiskt dokument via post.

Snabbt

Med e-signering förkortas handläggningstiden avsevärt. Om flera personer ska signera dokumenten, slipper ni dessutom skicka dokumenten mellan er.

Smidigt

Du får tillgång till dokumentet via ett mail och kan smidigt logga in, läsa och signera dokumentet. Du behöver bara ditt BankID och en dator, telefon eller surfplatta.

Säkert

Med e-signering vet vi att det är rätt person som signerar. Varje steg dokumenteras digitalt och både du och Marginalen Bank får en kopia av processen.

Vanliga frågor om e-signering

Hur loggar jag in?

 

  1. När avtalet är klart får du ett mail.
  2. Öppna mailet och logga in med ditt BankID.
  3. Läs igenom dokumentet.
  4. Signera avtalet med ditt BankID.
  5. När dokumentet är signerat kan vi lägga upp dina nya produkter och tjänster.

Hur fungerar e-signering?

Ditt BankID ger den signaturstämpel vi behöver för att godkänna avtal. BankID fungerar även som giltig legitimation för användare som inte är kunder hos oss.

Kostar det något att signera dokument digitalt?

Nej, det kostar inget.

Hur kan Marginalen Bank vara säker på att rätt person signerar dokumenten?

Marginalen Bank tar en upplysning hos Upplysningscentralen där vi får information om vem som har firmateckningsrätt. Denna uppgift synkas sedan med firmatecknarens personnummer i signeringsprocessen. 

Kan firmatecknare för alla svenska bolagsformer signera sina dokument digitalt?

Ja, e-signering fungerar för alla svenska bolagsformer. Även föreningar som har registrerat vem som får ingå avtal med banken kan signera dokument digitalt.

Hur skaffar jag BankID?

Den bank där du har ditt privata engagemang hjälper dig utfärda ditt BankID.

Går det att signera dokument om det är fler personer som måste signera?

Ja, absolut. Dokumentet skickas till alla berörda firmatecknare för signering.

Allt ryms inte på en hemsida, kontakta oss så berättar vi mer om våra finansieringslösningar. Ring oss på telefon 010-495 15 62 eller lämna dina kontaktuppgifter här så hör vi av oss.

Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

Marginalen Bank är personuppgiftsansvarig och hanterar personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (EU 2016/679). Genom att ange dina kontaktuppgifter kommer de att behandlas av Marginalen Bank med stöd av berättigat intresse för att kunna komma i kontakt med dig och sparas i högst tre (3) månader.

Läs mer om hur du tillvaratar dina rättigheter och hur Marginalen Bank behandlar dina personuppgifter