Finansiering – Företagsfinansiering som får ditt företag att växa

Marginalen Bank erbjuder skräddarsydda tjänster när ditt företag behöver finansiering. Vi hjälper ditt företag växa och skapar finansiella lösningar för ökad likviditet, så du kan fortsätta fokusera helhjärtat på ditt företags kärnverksamhet.

Finansiering för företag - Vi hjälper ditt företag att växa

Företagsfinansiering är en möjlighet för företag att erhålla externt kapital för att använda till investeringar eller rörelsekapital. Vi på Marginalen Bank har tjänster som gör att du slipper vänta på betalning för gjorda arbeten. Vi skräddarsyr lösningar och skapar rörelsefrihet för dig som vill fortsätta utveckla ditt företag. Vi kan erbjuda ditt företag olika typer av företagsfinansiering för investeringar eller rörelsekapital. 

Förfrågan om amorteringsfrihet


När företaget behöver finansiering - Rätt finansiering för ditt företag

Företagslån till konkurrenskraftig ränta, sälja eller belåna fakturor med factoring, leasing när du inte vill äga utrustning eller finansiella tjänster inom franchise - Hos Marginalen Bank finns lösningar för alla behov av finansiering för just ditt företag.

Missa aldrig ett guldläge att investera. Som företagskund ger vi dig förutsättningarna att snabbt kunna finansiera ett köp när behovet uppstår. Ansökan görs digitalt på bara några minuter och behöver du personlig rådgivning i stunden är vi bara ett samtal bort. 

Vi erbjuder fyra olika typer av företagsfinansiering; företagslån, leasing, franchise och factoring. 

Företagslån

Företagslån är ett sätt att erhålla externt kapital för att göra investeringar, köpa bolag eller få kapital till den löpande verksamheten. Banken lånar ut pengar över en viss tid där företaget betalar tillbaka det lånade beloppet med regelbundna amorteringar. För lånet ställer låntagaren ut en säkerhet till banken. Säkerheten är oftast personlig borgen från ägarna, företagsinteckning, dvs. en sorts pant i företaget, samt eventuella andra säkerheter.

Sikta högt och långsiktigt med våra anpassade företagslån. Dela företagets visioner med oss och vi tar tillsammans fram ett skräddarsytt företagslån för just ditt företags finansiering. Låna upp till 5 000 000 kr med individuellt anpassade villkor och en av marknadens bästa räntor.


Marginalen Bank ger dig möjligheterna att finansiera ditt företag och få det att växa. Vare sig du söker finansiering för att renovera företagets lokaler, anställa personal eller för att investera i ett helt nytt affärsområde. Vi erbjuder finansiering både för dig som ska starta företag för första gången, för dig med kreativa drömmar eller för dig med flera företag bakom dig.

Låneindikator – se månadskostnaden på ditt företagslån

Med Marginalen Banks låneindikator ser du enkelt månadskostnaden för ditt företagslån. Tänk på att låneindikatorn utgår från en exempelränta och att företagets faktiska ränta kan variera. Du får besked om den exakta räntan för ditt lån när kreditprövningen är klar.

  • Läge att investera? Låna upp till 5 000 000 kr till en av marknadens bästa räntor.

Leasing

Leasing eller så kallad långtidshyra, innebär att man hyr istället för att köpa det företaget behöver, vare sig det handlar om företagsbilen, en ny skrivare eller inventarier. Företaget hyr då den produkt eller vara som de behöver under en längre period för en fast månadsavgift. 

Hyr istället för att äga

Har företaget stora planer men inte råd med stora investeringar? Med leasing kan ditt företag fortsätta växa med den utrustning som behövs, utan att belasta företagets likviditet. Leasa, hyr eller avbetala utrustning enkelt med Marginalen Bank. Vi står som ägare, med utrustningen som säkerhet, och kostnaden för att hyra blir avdragsgill direkt för företaget.


Vad tjänar mitt företag på leasing istället för att äga sin utrustning?

Företaget får tillgång till nödvändig utrustning direkt, utan segdragna finansieringsprocesser. Företaget slipper också binda kapital och kreditutrymme och därmed kan fokus läggas på kärnverksamheten.

  • När det passar bäst att hyra, avbetala eller leasa istället för att äga. 

Franchise

Franchise eller Franchising bygger på marknadsföringskonceptet där en person startar eget företag under ett redan känt varumärke exempelvis Elgiganten, där man betalar en avgift till varumärkesägaren. Franchisetagaren arbetar under franchisegivarens varumärke, affärsmodell och immateriella rättigheter.

Vi på Marginalen Bank erbjuder skräddarsydda tjänster för både franchisetagare och franchisegivare.


Med mångårig erfarenhet av att hjälpa mer än 60 franchisekedjor i Norden har vi stora möjligheter att ge rådgivning och skräddarsy lösningar både för franchisetagare och franchisegivare. Vi förser franchisetagare med anpassade uppstartslösningar. Marginalen Bank kan erbjuda ett brett utbud av tjänster inom företagsfinansiering för dig som vill starta eget med franchise. Välkommen in i franchise-familjen.

  • Starta eget med franchise? Vi har hjälpt över 60 franchisekedjor.

Factoring

Factoring eller fakturabelåning innebär att ett företag belånar eller säljer sina fakturor hos en bank eller finansbolag. Factoring är ett alternativ till vanliga banklån, och användandet av factoringtjänster är ett sätt att förbättra likviditeten i företaget. Med factoring slipper du vänta på kundernas betalningar. När du säljer fakturorna får du betalt direkt och slipper administration så som att påminna kunder som inte betalar. Istället har du alltid kapital i kassan redo att finansiera nya köp i företaget.

Fakturaköp och fakturabelåning hos Marginalen Bank

När du som företag använder tjänsten fakturaköp överlåter du en eller samtliga av företagets fakturor till Marginalen Bank. Du får pengarna på företagets konto inom 24 timmar och kan fortsätta fokusera på företagandet, utan avbrott i kassaflödet.

Du kan också belåna fakturorna och använda dem som säkerhet och låna upp till 90 % av kundfordringarnas värde. Resten får du när fakturan är betald, med avräkning för kostnader och ränta.


Vilka är de största fördelarna med factoring?

  1. Ökad likviditet i företaget och minskad kreditrisk.
  2. Du sparar tid, pengar och slipper agera bank.
  3. Minimal administration, fakturorna hanteras digitalt i internettjänsten.
  4. Med större likviditet och frigjort kapital kan ditt företag fortsätta växa helt utan störningar.
  • Hög likviditet när du säljer eller belånar fakturor - slipp krångel med betalningar.

Allt ryms inte på en hemsida, kontakta oss så berättar vi mer om våra finansieringslösningar. Ring oss på telefon 010-495 15 62 eller lämna dina kontaktuppgifter här så hör vi av oss.

Behandling av kontaktuppgifter

Marginalen Bank är personuppgiftsansvarig och insamling, kontroll och registrering av personuppgifter behövs för att kunna dokumentera, förbereda och administrera avtalet med dig. Därutöver krävs behandling av dina personuppgifter för att Banken ska kunna uppfylla rättsliga förpliktelser.

Vid eventuella frågor eller bestridande av beslut kan du ringa vår kundservice på 0771-717 710

Läs mer om hur du tillvaratar dina rättigheter och hur Banken behandlar dina personuppgifter.