Marginalen hjälper Reza att växa

Reza

Viljan att lyckas har alltid funnits där, drivkraften likaså. Reza Nafouti är inte rädd för att arbeta långa dagar och han är född entreprenör. Idag har Reza fem restauranger i Stockholmsregionen; tre Subway och två Taco Bar. Den första öppnade han 2012, en Subway på Sveavägen och i december 2015 öppnade han den senaste; en Taco Bar i Kista.

Entreprenören framträder extra tydligt på frågan: ”Vad är målet”?

-  Att växa, bara växa, säger Reza.

Vad är svårast med att växa?

- Det stora problemet jag har är att Stockholm har för få invånare. Stockholm skulle vara som Paris med 14 miljoner invånare eller som London med 13, det duger också. Men det var bra under Eurovisionfestivalen, då var det bra tryck på Subway-restaurangen i Tele2Arena, säger Reza.

Vad är framgångsreceptet för att lyckas som entreprenör i restaurangbranschen?

- Det handlar om lokal marknadsföring, ledarskap och service, säger Reza.

Reza lägger en halv procent av sin budget på marknadsföring och arbetar med både mejl och brevutskick. Han har alltid nya erbjudanden. Och när kunderna väl är inne i restaurangen är bemötandet A och O.

- Det ska vara snabb service men framför allt rätt bemötande, socialt bemötande. Vi ska inte vara som några robotar, utan vi ska titta kunderna i ögonen och de ska känna sig sedda då kommer de tillbaka. De ska bli bemötta med respekt, säger Reza.

Men det har inte alltid varit lätt.

- I början var det svårt att hitta en finansiell partner. Jag behövde någon som förstod min affärsverksamhet, ekonomin och som trodde på mig och mina framtidsplaner. Och det var det en bank som gjorde, Marginalen Bank, som har stöttat mig sedan starten 2012. Till skillnad från andra banker så förstod de min verksamhet på djupet och såg potentialen i det jag gjorde. Idag leasar jag all min utrustning och mina inventarier av Marginalen Bank. Det är väldigt enkelt och samarbetet fungerar bra, säger Reza.

Hur ser framtiden ut?

- Jag ska växa och jag hoppas att även Marginalen Bank gör det och får många bra kunder, avslutar Reza.