Konsult expanderar

Marginalens konsultverksamhet hjälper små och medelstora företag med bland annat redovisning, bokslut och rådgivning. Sedan augusti arbetar Lena Sjöblom som ny affärsområdeschef för området. Lena är ett välkänt namn i redovisningsbranschen med många års erfarenhet.

Lena Sjöblom

Lena Sjöblom är auktoriserad redovisningskonsult. Hon har lång erfarenhet från revisions- och redovisningsbranschen, både från PWC och FAR där hon hon varit ansvarig för redovisningstjänster, sekreterare för Policygruppen för redovisning och skrivit Reko – Svensk standard för redovisningstjänster och nu, ny affärsområdeschef för Marginalens konsultverksamhet. I över 25 år har hon arbetat med redovisning, och hon tröttnar aldrig.

- Att driva ett redovisningsuppdrag bygger alltid på förtroende och ska det bli bra måste jag som konsult förstå kundens verksamhet och önskemål. Att fungera som rådgivare och bollplank till företagare är en redovisningskonsults viktigaste uppgift. För mig är redovisning spännande!

En rätt uppsatt redovisning skickar rätt signaler till företagaren och blir därmed ett stöd i verksamheten. Men redovisning är också svårt eftersom det är omgärdat av en mängd lagar och regler. Redovisning omfattar mycket mer än bara bokföring och utmaningen för en redovisningskonsult är ofta att vara både en effektiv specialist och samtidigt möta kundens behov av service och information.

- Jag drivs av att alltid vara uppdaterad inom mitt område, kunden driver och kan sin verksamhet medan jag kan bidra med min specialistkompetens. Ett välskött företag är en trygghet för företagaren.

I redovisningsverksamheten på Marginalen finns sju auktoriserade redovisningskonsulter vilket garanterar kvalitet och ansvar. Dessutom är Marginalen unika i sitt slag med ett brett utbud av olika tjänster som en företagare behöver. Det innebär i praktiken att en kund kan få hjälp med bokföring, finansieringslösningar, företagskonton eller juridiska frågor. Tryggt och bekvämt att samla sina tjänster på ett ställe.

- Ett företag som är kund hos oss är någon vi känner och vi kan ofta tidigt förutse behov av t.ex. utökade krediter vid omstrukturering eller expansion. Våra konsulter har ett bra kontaktnät internt och tillgång till bankens specialister vid behov. Självklart gäller en strikt tystnadsplikt. Vi delar så klart ingen information internt utan kundens godkännande.

Det händer mycket på Marginalens konsultverksamhet nu och för att kunna ta emot flera kunder så anställs nya redovisnings- och lönekonsulter.

- Ja, det är jätteroligt att vi växer och får in nya trevliga kunder och duktiga kollegor som brinner för rådgivning till ägarledda företag. Vill man som företagare få mer information om hur vi kan hjälpa till så uppmanar jag er att slå oss en signal, skicka ett mail eller gå in på vår webb.

Kom i kontakt med oss

Konsult AB Marginalen
010-495 1000
www.marginalen.se

Lena Sjöblom
010-495 1941

Madelene von Gerber
010-495 1575
madelene.vongerber@marginalen.se