Hur blir man en framgångsrik entreprenör?

Han har arbetat sig fram den långa vägen från sommarjobb till eget företag. Med stark vilja, strategiskt tänkande och uthålligt arbete har denna franchisetagare på 11 år gått från att driva en restaurang till inte mindre än 26 restauranger.

I år är det tjugonde gången som Svensk Franchise hyllar drivna företagare inom franchise på Frannygalan. Under galakvällen delas sju priser ut i olika kategorier och gästerna bjuds på underhållning, fantastisk mat och härlig stämning.

Som Guldpartner till Svensk Franchise delar Marginalen Bank ut priset Årets Franchisetagare till den franchisetagare som lyckats skapa en god lönsamhet i relation till andra företag i branschen. Patrik Hjelte, förra årets vinnare av Årets Franchisetagare berättar om hur vinsten påverkat honom: 
- Att bli utsedd till årets Franchisetagare var ett kvitto för mig och mina medarbetare på att vi gjort något utöver det vanliga.

Patrik driver 26 McDonald’s i Sverige, men han började en gång i tiden som tonåring i köket och har jobbat sig upp, vad gör honom så framgångsrik som entreprenör?
- Genom att vi hela tiden har roligt på resan mot målet! Att fokusera på det positiva ledarskapet, ge mycket feedback och att satsa på utbildning har gett resultat, säger Patrik.

I juryns kriterier ingår även att bedöma franchisetagarens omsorg om och motivation av sin personal. Patrik berättar att hans främsta styrkor är hans förmåga att se talang i människor och att utveckla individen och företaget sida vid sida för att nå framgång både som individ och uppsatta företagsmål.